Första advent

Nu har jag just komimit hem från Hammarö. Det var en valpklass på 7 hanar och Lego kom 4 med HP :D Mycket nöjd faktiskt!

Idag äår det första advennt, mysigt :) Jag ska iväg på julskyltning nu, sen ska jag till Smedjebacken på skyltning också. Måste åka iväg nu :)




Puss o Kram

Skön dag, tidig morgon imorgon

Nu hinner jag inte skriva så mkt, tyvärr! Väckarklockan står på 04.20 imorgon för jag ska ju åka med Lego till Hammarö på SSRK utställning om ngn läsare missat det ;)

Idag har det i alla fall bara vart en skön dag med hunspromenad och lussekattsfika. :D

Godnatt, puss o kram

Shopping

Hej alla glada (och mindre glada också för den delen)

Idag så har jag och min vön Judith vart i Borlänge och shoppat. Det var jätteskönt faktiskt. Jag köpte et5t par skor och jeans till mig själv, och dessutom så köpte jag lite julklappar :D Så nu är jag nästan färdig inför julafton, yes yes yes, det är faktiskt sant! Erika som köpte sina julklappar den 23:e december förra året ;)

Jeansen var i alla fall svarta och supersnygga. Av märket cheapmonday. Tajta som strumpbyxor, men de töjer ju ut sig och om man köper dem perfekta från början blir de pösiga sen...eller i alla fall mindre tajta :P Skorna köpte jag på Wedins och det var ett par DonDonna som hade kostat 700 :- men var nedsatta till 100 :-. Jag har kollat ind em skorna förut men sen så var det liksom inte ngt bra tillfälle att införskaffa ett par sådana skor, så då blev det av nu istället :)

Jag har just kommit hem från en väldigt skön hundpromenad. De är så söta våra vovvar! Sällakap hade jag av mormor, TACK för det! :)

Imorgon blir det dags att duscha Lego och ta bort hans hundbens.dräggel på frambenen. Det är ju värdelöst med hundben innan utställning, men om man fråga Lego, svar- NEJ! Helt underbart med hundben, -även innan hundutställning! Sen ska han väl fönas och pälsen ska bortas ner. Sen ska han trimmas. Men det ska faktiskt bara bli roligt!

Nu ska jag gå och titta färdigt på idol omröstningen, jag hoppas att Johan Palm åker ur...

Puss o Kram. Godnatt :)

Judith :)

Judith kom ikväll och vi ska åka till kupolen i Borlänge imorgon :D Ska bli superkul! Måste ju köpa lite julklappar. Nu ska vi ut med alla vovvsarna.


Godnatt, puss o kram

Makaronis och köttfärssås

Jag och morfar har lagat världens godaste köttfärssås med pasta :) Mormor är påväg från Snöån nu, så om 10 minuter ska vi äta!

Dessutom är jag klar med min idrottsuppgift nu, så himla glad!

Puss och kram på er alla


Lego, den store ;)

Äntligen helg! :D

Imorgon har vi studiedag :D Så jag är ledig. Och på måndag åker jag till forshaga för att titta på hundsportgymnasiet. Detta betyder att det blir LÅNGHELG för mig! Nu har du hört det roliga, över till det mindre roliga...

Nästa vecka på onsdagen så ska idrottsuppgiften med anpassade motions och träningsprogram in. Det är hälsoprogram till FYRA PERSONER! Supermycket...

Sen på tisdagen eller onsdagen är det matteprov, suck.

På onsdagen har vi också spanskaprov! :O. Jag vet inte ens vad jag ska plugga på :S

Sen på fredagen ska det SUPERDUPERMEGASTORA arbetet in som handlar om massa saker, bland annat att flytta hemifrån och ekonomi m.m m.m.

Nu har jag avreagerat mig lite på det, skönt! Fast det finns faktiskt något positivt med detta också: Erika har pluggat i ganska god tid, så hon kommer idag att göra klart ifrottsuppgiften :D Sen är hemkunskapen nästan klar den också! YEAH! Så den kanske jag också hinner klart ikväll. Matten kan jag nästan och behöver alltså inte plugga så mkt! Då kan jag alltså koncentrera mig på att göra klart idrottsuppgiften och hemkunskapen idag. Sen kan jag bara koncentrera mig på spanskaprovet! YEAH IGEN!

Idag har vi haft matte, det var faktiskt ganska skönt. Vi hade ett test på % och ränta. Jag tror att det gick ganska bra! Och nästa vecka är det igentagningsvecka/fördjupningsvecka, så då får jag säkert tid för hemkunskapen och spanskan då också!

Ikväll ska jag alltså plugga lite, sen funderar jag och Judith på att åka till kupolen imorgon och köpa lite juliga klappar. Har inte ens tänkt på vad jag ska köpa överhuvudtaget än. Men det ska nog gå ganska lätt tror jag. Det är ju roligt i alla fall. Sen vill jag köpa nya jeans och skor. Mamma och pappa brukar säga att jag är en riktig shoppoholic...hahaha. Vad kan dom mena med det? Men det är ju så himla roligt att shoppa. ( Höll nästan på att skriva att det var roligt att plugga, ojojoj ;)

Nu ska jag äta mellanmål och titta på top model repris.

Puss och kram

London, mormor och morfar

Jag och mormor och morfar har just tittat på Bonde söker fru. I eftermiddags åkte mamma och Fredrik med sina vänner till Västerås för att senare ikväll ta flyget till London. Så nu är mormor och morfar här och det är väldigt trevlans :)

Jag och mormor var ute och gick runt halv åtta och det var skönt. Väldigt kallt bara...men det är väl vinter nu antar jag!

Och snart är det den första december, och då får man öppna FÖRSTA luckan i chokladkalendern :) Tiden går så himla fort. Och nu är jag faktiskt på bättre humör också, för idag har jag fått supermycket gjort p´å allt mitt pluggpluggande!!!

Nu ska jag nog gå och duscha, sen ska jag gå och läsa lite... skönt!



På bilden är det söte Tio! Han dreglar lite tror jag ;)
Godnatt!

TT- tråktisdag

Idag har det varit en riktig tråk-tisdag. Och den fortsatte verkligen när jag kom hem också. Plugg plugg plugg säger skolan. Träna hund och ha roligt säger Erika. Men jag antar att ni förstår vad det är som styr- SKOLAN. Betygen sätts vecka 50 och såklart ska ALLT vara klart v. 49. Så nu är det bara att plugga den SUPERSTORA hemkunskapsuppgiften, samt göra klart idrottsuppgiften som bara är för mkt just nu. Dessutom har vi PROV i SPANSKA nästa vecka. Näääe, jag vet inte hur jag ska hinna med. Och dessutom glömde jag just bort, jag har ju matte test imorgon och mattePROV på torsdag. BLÄ!

Ja, jag antar att det framgår hur jag länner och mår just nu....not so good. Tänkte i alla fall följa med mamma på ljusparty "Partylight" ikväll. Det börjar om en halvtimme och mamma har inte kommit hem än, men hon kommer när som helst så nu ska jag fixa lite tills vi ska åka. Det enda bra med en Tråktisdag är att det inte är vilken tisdag som helst. Det är tisdagen den 25 november. Dagen då min månadspeng sätts in på kortet. Jippie...

Jag skulle också vilja ägna mina hundar mkt mer tid än jag gör nu. Men det går inte när det är så mycket i skolan, såklart. Efter nästa vecka ska jag verkligen sätta igång och bry mig mycket mera. Men SM i Junior handling är ju för sjutton NÄSTA HELG! Det bara MÅSTE jag ju träna till...

Fan, fan FAN...

Mattevecka

Idag hade vi mycket matte i skolan. En måndag kan jag inte precis säga att jag känner mig pigg ;D Och så börjar vi dagen med matte klockan halv 9 på morgornen :P

Dagen har i alla fall varit ganska bra, förutom att när jag kom hem från skolan märkte jag att Tio har vattensvans. Divino blev alltså skadad på balansbommen i lördags och dessutom så har Tio nu vattensvans. Stackars Tio... :( Han är inte alls samma vanliga glada vovvs. Jag har aldrig sett han så nedstämd faktiskt! Hoppas att han blir att må bättre snart. Tror att han ska få sova i sängen inatt :)

På onsdag åker mamma och Fredrik till London med ett par kompisar. Mormor och morfar kommer hit och är med oss till på söndag då dom kommer hem om jag minns rätt. Det ska bli trevligt att ha mormor och morfar här :) Men på söndagen åker jag ju till Hammarö. Oj, nu kom jag på, jag måste ju ringa pappa och fråga om han ska åka med mig :) Annars åker ju mormor och morfar med mig. Vi får hoppas att han läser min blogg och ser att vi måste åka klockan FEM på morgonen, alltså måste han gå upp halv fyra för att åka från Hagge halv 5 för att klomma hit så vi packar i bilen och sticker. Jag undrar verkligen om pappa vill det?! Ska ringa ikväll...

Då blir ju adventspyntningen av tidigare än vanligt också. Imorgon ska vi göra det tror jag och det ska bli så mysigt! Just nu har vi bedök av Roger och Anne, de dricker glögg med oss och så äter vi pepparkakor och dricker julmust :) Rogter ska ha ett STORT TACK för att han gick hem och hämtade röd glögg när jag inte tycker så bra om den vita :D

Agility

Idag var vi i Grängesberg på agility igen. Tio debuterade i både hopp- och agilityklass :D

Agilityklassen var först på dagen. Den gick faktiskt superbra... faktiskt ! Gick verkligen över förväntan måste jag säga :)Han blev diskad på grund av tre vägran, annars v ar han superduktig och han tog ett helt tolvpinnarsslalom. SUPERTIO!!! :D

I hoppklassen så var han lite trött i sitt huvud kan man säga...haha. Och det var kanske jag också! Men han var i alla fall superduktig och han blev Domarens Val för glädjefylld agility vilket är superroligt! Det syns verkligen på Tio att han har roligt, och det är sant, han är faktiskt ALLTID GLAD! :D

I
Öppenklassen körde jag Valdo. Det var öppen hoppklass. Valdo och jag gick nollade och blev 2:a i klassen :) Superkul verkligen! Och Valdo har gjort 4 riktigt bra lopp i helgen :) Av fyra möjliga!

Imorgon blir det skola, denna vecka har jag matte. Supertrött efter en fartfylld helg, jag ska nog lägga mig tidigt idag!

nattis

Ett STORT TACK!

Vissa människor ställer upp på andra i ur och skur, vissa människor kan vara kvar halva natten för att hjälpa människor med något som för dem är väldigt viktigt. Såna människor ska verkligen ha ett mycket STORT TACK för all hjälp!

ROGER, DU SKA HA ETT   S T O R T   T A C K   FÖR ATT DU FIXADE VÅRAN DATOR!

Grattis Holly, Divino skadad, skön hemmakväll!

Hej alla bloggläsare!

Idag har vi varit på agilitytävlingen i Grängesberg. Jag vill säga STORT STORT GRATTIS till Holly och Jessica som tog en uppflyttningspinne i hoppklass II! Ni är ju superduktiga :D

Divino skadade sig i sitt första och enda officiella lopp idag. Det var agilityklass II. När han kom till balansen så stannade han och "tröck" på nedre kontaktfältet. Precis som jag sa till honom. Men sen så liksom gled han av balansen och tassen repades mot balansens sida. Det var en knöl på hans ben han hade "rivit" upp och det gjorde nog jätteont på honom för han skrev en hel del. Han haltar dock inte vilket är jätteskönt. Öppen hoppklassen stod jag och Divino över, för säkerhets skull! Jag hoppas att det inte är så illa, det ser absolut inte så ut. Men det är ju jag, orolig blir jag som vanligt...

Jag körde ju med Valdo också idag. Vilket alltid kan gå hursomhelst, hahaha. Men idag gick det faktiskt skitbra om man får uttrycka sig så ;D. Jag körde först agilityklass II med honom. Vi var nollade ända fram till nästnäst sista hindret. Då ropade jag i luften och vi fick en rivning :S Typiskt alltså! Han var så följsam och gick så fint, så ska JAG förstöra det med ett "hjälpsamt" rop- valdovaldo... Dock fem fel blev vi placerade som trea med andra bästa tid tror jag!

Andra loppet var hoppklass II, då tjuvstartade han, annars var loppet skitbra. Tjuvstarten gjorde att vi fick en rivning på nummer två. Det blev en liten typ av, "löptävling"- vem hinner först fram till slalom? Jag hann faktiskt fram för att hjälpa honom, tro det eller ej! Loppet var annars väldigt bra det med.

Och så till sista loppet, som var öppenklass hopp. Som Fredrik skulle döma- Valdos husse för er som inte visste det. Senast jag tävlade med Valdo när Fredrik dömde var i Pärlby för drygt ett halvår sedan. Då var det de första två hindrerna som Valdo tog, sedan så sprang han bara till husse och det var bara att ta med honom av banan. Tråkigt när det är så. Ska han aldrig lära sig tänkte jag och familjen  och anmälde honom till hoppklassen. "Kör så långt det går" , sa mamma till mig. Och kan ni tänka Er. Han gick igenom banan med en rivning när jag inte riktigt hängde med ordentligt. Vi gick igenom med FEM FEL! Helt otroligt genligt mig, det fvar så himla roligt att det äntligen fungerade. Sedan finns det ju inga garantier att det kommer att fungera nästa gång- för när det gäller Valdo, kan man aldrig veta riktigt säkert ;)

Nu ska jag ut en sväng med Tio och ta ur honom lite av hans enorma energi. Han ska ju faktiskt debutera i agility imorgon...

Helgmys och agilitytävling

Så har man klarat av en vecka till i skolan, engelska hela veckan med många nationella prov och flera uppsatser, tusen meningar att översätta till engelska och massa grammatikövningar. Plus ett häfte ojm Nelson Mandela...
Ja, en hel del alltså. Men nu är den över! Engelskaveckan är faktiskt den kämpigaste. Men det funkar och man lär sig ju faktiskt en hel massa grejor måste jag erkänna. Jag har blivit bättre på engelska :D

Ikväll kommer Jessica, Holly och Chelsea hit. En person och två hundqar alltså (person = Jessica) ;) Hon kommer 45 mil bortifrån hit för att tävla agility i helgen i Grängesberg. Det ska bli superskoj faktiskt. Jag ska debutera med Tio i både hopp och agility 1. Valdo ska jag köra i agility 2 och hopp 2, Doivino i agility 2. Divino är ju i trean i hopp och det är bara klass 1-2 i helgen.

Nej nu måste jag faktiskt städa, som jag lovat mamma och Fredrik. Vore inte så snällt att låta bli då, eller hur?

Hejhopp

Tro det eller ej...

...men nu har vi en DATOR! Kan tänka mig att det är många som vart ut på bloggen många och gånger och blivit trött på just ordet: Datakrasch! Men INTE nu längre! För nu har vi en sprillans ny computadora! Så nu ska här bli ordning på allt:

*Blogga mer!

*Uppdatering av hemsidan- www.mysflattar.piczo.com

*Uppdatering av Fagersta HU's hemsida

Låter bra va?! :)

Dessutom kom jag på att det nästan är bara fyra veckor kvar till JULAFTON :O Har inte ens planerat än en enda klapp :P Men förra året så köpte jag ju mina sista julklappar den 23:e så egentligen är jag ju i ganska god tid nu, haha. Fast det är ju inga julklappar köpta än, så det kan ju fortfarande bli som vanligt- sista minuten! :D


RSS 2.0