Känslor

Idag är det min födelsedag. 18 år. Jag är otroligt tacksam över fina presenter och främmande. Alla fina kommentarer, sms, telefonsamtal, kramar och varma ord. Jag har en underbar familj, underbara kompisar och en underbar pojkvän. Tack för att ni alltid finns för mig.

Det har gått två dagar. Senaste dygnet har jag stängt av alla känslor. Mamma kom igår. Det var så skönt att träffa henne. Hon hade med dig Lego och Godis, efter önskemål från mig. Hon har hjälpt mig att städa, lagat mat åt mig, handlat åt mig och varit ett stort stöd. Jag märker så tydligt att hon är ledsen och mår dåligt. Blir otroligt orolig över henne. Hon bryr sig så genuint mycket om mig. Och det kändes så bra när hon kom hit igår. Hon sov kvar till idag. Fredrik, Gustaf, morfar och moster Anna kom hit idag eftermiddag för att fira mig. Fredrik hade med sig Valdo. Han är kvar hos mig nu. Var ute och gick långpromenad ikväll med Josefine. Nu ska jag snart sova. Försöka iallafall.

Jag är så rädd. Känner mig otrygg. Det är så många jobbiga situationer. Sorg är så speciellt. Jag är rädd för att något liknande ska hända igen, rädd för att glömma och rädd för att..någon ska ta hans plats. Det är lättare att stänga av alla känslor. Att le utåt, att försöka leva för ett tag. Jag tror att det sistnämnda är bra. Att försöka fortsätta leva. Men att stänga av sina känslor.. När jag träffar mamma och ser hur ledsen hon är, tillåter jag itne mig själv att vara ledsen. Jag blir så orolig över henne. Vet att många reagerar så. Pratade med Josefine om det igår. När man reagerar så, blir det en klump i halsen. Det svider. Och när man väl släpper ut känslorna, kommer tårarna.

Jag är så rädd, känner mig ensam trots att jag har mer sällskap nu än någonsin egentligen. Men ingen kommer någonsin kunna ta hans plats. Det gör ont i hjärtat att inse, att Divino aldrig mer kommer sätta sin tass här i Forshaga. Eller någon annan stans. För bara några dagar eller en vecka sedan diskuterade jag att jag skulle ställa honom i veteranklass. Vi skulle delta på skolmästerskapet i drag (barmark). Vi skulle också ha ett underbart par freestyleprogram tillsammans med Josefine och Stina. Av Josefine fick jag bland annat ett rosa linne i födelsedagspresent. Det var tänkt till vårat freestyleprogram. Man inser, hur verkligt allting blir. Det kommer aldrig mer att bli någon freestyle. Ingenting mer kommer det bli. Det är bara minnena som lever kvar. Därför blir jag så rädd, för att glömma. Aldrig mer kommer Divino springa ifatt med Stina, hans BorderCollie vän.

Det gör så fruktansvärt ont, allting. Det gäller bara att hålla sig på banan hela tiden, inte tappa taget, och köra ner i diket totalt. Men ibland måste det få vara två hjul i diket, för en stund iallafall.

Jag hatar att min födelsedag inte känts särskilt speciell eller lycklig, trots att min släkt och mina vänner gjort allt de kan. Och utan dem, hade jag inte klarat av den här dagen. Så allt de har gjort betyder otroligt mycket. Men ingenting kan trösta, att jag förlorat min bästa vän.

En minnesvägg ska göras. Har den klar för Discos saker. Nu ska jag bara samla ihop saker som betyder särskilt mycket för mig och Divino, som påminner mig om honom. Så ska han också få vara med. Ska köpa en ram.

Alla som har bilder, på honom, får gärna skicka dessa till mig oavsett kvalité. Det skulle betyda oerhört mycket för mig. Skicka till: kinder@telia.com

V Ä R L D E N S   V A C K R A S T E   D I V I N O  ♥

Divino badar i Sunnemo!Det är när ja tittar på bilder det gör så oerhört ont i mig. Jag bryter ihop, och blir så ledsen. Kan inte hålla tillbaka tårarna alls. Att aldrig mer få möta hans blick, mer än i bild. Fruktansvärd smärta..

Minnen

Plötsligt tycker jag, att det finns alldeles för få svarta Divino hårstrån i lägenheten och på mitt rum.. det är tomt.


Kärlek

En tung dag. En lång dag. Jag är glad att jag går i en klass fylld med hundnördar, som förstår och bryr sig. Tack för alla fina sms, kommentarer och kramar. Jag vet att jag blir ledsen och att det är svårt. Men det betyder otroligt mycket.

Skickade ett mail till hundlärarna idag:

Jag har tråkiga nyheter, ett dåligt och sorgligt besked. Jag har förlorat min bästa vän, Divino.
 
I fredags upptäckte jag att han gick konstigt med sin bakdel. På kort tid under fredagskvällen blev det värre. När jag gick ut och skulle gå kvällspromenad fick jag vända och gå hem, då det verkligen syntes skillnad i hans rörelseschema. Han blev senare under kvällen mer vinglig. Främst på höger bak. Visade ingen smärta i vare sig rygg eller i något utav bakbenen. Jag hade tidigare under veckan reflekterat över att han hade lite svårt med sitt högra ben bak efter vi hade varit ute och sprungit, då jag skulle stretcha honom. Han hade också varit lite slö, men han blir ofta lite deprimerad när jag är hemhemma då de andra hundarna följer med på träningar, promenader etc. och han itne får mig "för sig själv". När det sedan visade sig bli riktigt dåligt under fredagen, han kunde inte gå i trappor, men hans allmöntillstånd var bra, väntade vi med att kontakta veterinär tills måndag. Våran veterinär Torkel i Ludvika sa att vi hade gjort helt rätt. Väntat någon dag. När det itne blev bättre, kom vi in till honom. Vi fick remiss till strömsholm i måndags. Han blev inlagd och de trodde att det var en propp, som skulle behöva lösas upp, eller diskbråck (de hade svårt att tro att det skulle vara diskbråck eftersom han inte visade någon smärta i ryggen). Han var inlagd från måndag-tisdag ifall de skulle få en tid över för magnetröntgen redan tisdag, vilket de fick.
 
Ett dåligt besked. Divino hade en tumör i ryggen, och var dålig. De rekomenderade att vi skulle ta bort honom, vid det här tillfället befann jag miig i Forshaga, Divino i Strömsholm och min familj i Ludvika. Det hade gått att dröja processen genom medicinering, men han skulle bara bli sämre. Det är inte ett värdigt liv för Divino. Underbara, aktiva Divino. Igår, vid 17-tiden fick han somna in.
 
Det är en otrolig förlust för mig. Och har varit en tung och jobbig dag i skolan idag. Men jag kämpar på. Det är inte lätt nu, det går inge bra för mig. För tre månader sedan förlorade jag min Amerikanska Cocker Spaniel valp i RD (tidigare kallats PNP), endast 7 månader gammal. Han hade en ärftlig rubbning på sina njurar. Jag försöker behålla min positiva attityd, min vilja och min motivation. Men i såna här stunder är det svårt. Jag har bestämt mig för att inte låta skolarbetet komma i kläm, då det endast kommer resultera i att jag mår sämre.
 
Det är skönt att ha hundmänniskor omkring sig, som förstår och bryr sig. Det är otroligt tomt på 7A just nu. Men med tiden läker såren, och man kan minnas med glädje. Just nu gör det bara ont, tanken på att aldrig mer få träna honom, tävla honom, eller få träffa honom. Han kommer aldrig mer komma springandes med viftande svans och möta mig, när jag kommer hem från skolan. Tanken på att städa ur hans box, säga upp hans boxplats och sudda ut hans namn från tavlan..det går inte att beskriva. Det var ju jag och Divino som skulle tävla på Doggy Agility Cup. Vara med på Husdjursmässan på uppvisning. Och ta studenten tillsammans. Min bästa kompis, min tävlingskamrat och min tävlingskamrat.
 
Min mamma kommer hit ikväll och är kvar tills imrogon. Då fyller jag 18. Hon tar med sig två av hundarna hemifrån, så de blir här över en natt. Vilken eländig födelsedag.
 
Jag är tacksam över de 7 år jag fick med Divino. Jag har lärt mig att det kan ta 4 timmar, 4 dagar, eller 4 månader från att hunden ses som "frisk" tills att hunden faktiskt inte finns mer. Jag drar lärdom av saker som sker, och vet med mig att de i längden gör mig till en starkare människa.


Jag och Divino, sommaren - 08Min bästa vän

rest in peace. ♥ D I V I N O
den vackraste ängeln, som himlen inte förtjänar. min bästa kompis. livet är så otroligt orättvist. hoppas du mår bra nu. jag saknar dig.


Det gör så ont i mig. Tanken på att han aldrig mer kommer komma hit. Jag kommer aldrig mer få stryka mina händer genom hans underbara päls. aldrig mer kommer jag få se honom så lycklig som när han arbetar. Eller när man kommer hem från skolan. Bara att säga upp hans stallplats. Sudda ut hans namn från tavlan där. Vem ska nu följa med när jag och Josefine har projektarbete "barns relation till hundar". Inget kommer någonsin bli som förut. Men det är så mycket tankar och saker som dyker upp hela tiden. Han kommer aldrig mer ligga i sin favoritbädd här i Forshaga. Underbara bästa Divino. Livet är grymt orättvist. Friska sunda Divino. Tankar kring hans sista dygn dyker också upp. Att jag inte var där, med honom. Och så många gånger som vi sagt: "Vi kommer aldrig mer få en hund som Divino..". Det är så sant. Och så sorgligt. Jag kan knappt förstå. Den smärtan som finns i mig nu, är omöjlig att få ur. Jag har svårt att andas, måste pausa ett tag ibland, lägga mig ner på golvet, och försöka släppa allt. För att kunna resa mig upp igen. Jag kommer aldrig mer få träffa Divino.

Min bästa vän, min tävlingskamrat och träningskamrat (både hundträning och löparträning). Kunde alltid lita på honom. Pratade senast häromdagen om hur trygg jag är med honom. Och hur jobbigt det var att åka t.ex. tåg utan honom. Han hör till mig. Vi är ett team. Eller så var vi ett team. Jag vet inte om jag ska skriva och prata i nutid eller i dåtid. Väljer nutid, då jag bryter ihop helt annars. Och ingen studsande, skällande och glad Divino kommer att möta mig i hallen när jag kommer hem, även om jag enbart varit borta i 2 minuter. Man blir så påmind, hela tiden. Hans dragsele som är utvald till honom hänger på en krok i mitt rum. Hans hundmat står i förrådet. Och hans tuggpinnar står i bokhyllan. Hans skålar.

Livet får en ny vändning. Och jag har lärt mig att från att hunden är frisk, kan det ta 4 timmar, fyra dagar, eller fyra månader, innan man förlorar sin vän. Jag vet iallafall att jag och Divino har tagit vara på tiden fullt ut. Även om tiden blev alldeles för kort.

Det får aldrig mer uppleva den underbara känslan, att träna och tävla honom. Att stå i ringen med honom, eller att ställa honom i veteranklass. Han blev aldrig en veteran...

Vila i frid Divino. Jag hoppas att du och Disco leker och har det bra nu. Ni är värda det bästa. Det gör så ont i mig.

Divino

Min Divino. Gudomlig.Cause you're beautiful to me.
You're  e v e r y t h i n g

Chester See

Jag har börjat lyssna på Chester See lite. Han har underbar röst. Och detta är en liten del av den musik som passar mig just nu. Visst är det så, att man lyssnar på olika musik i olika perioder?!


Chester See - So Goodbye

Jag känner mig lite ensam i Forshaga just nu, det är tur att jag har alla mina underbara vänner och David! Som förövrigt har åkt på fiskemässa i en vecka idag..väldigt passande när vi previs varit ifrån varandra dryga tre veckor. Jag hoppas han får det underbart roligt! :) Men utan Divino här, speciellt på nätterna, är det tomt. Känner mig lite tom jag också, utan honom. På torsdag, kommer han förhoppningsvis tillbaka hit. Med min familj som skjuts som ska hälsa på mig. Jag lever på det, fram tills torsdagen. Då kommer Godis och hälsar på också. Familjen!!!

Är otroligt skönt att träffa mina underbara vänner igen iallafall. Var hemma hos Lollo och Ida ikväll och bara pratade. Jag känner mig lite febrig och har otrolig huvudvärk, så det var skönt med en lugn kväll.

Imorgon ska jag iallafall strukturera upp lite saker i mitt liv och göra klart ett litet svenska reportage (inte jobbigt alls) och handla. Fullkornsmakaroner, matlagningsgrädde.. känner mig som en mormor ibland! Haha..

Nu ska jag sova. Klockan är ju ändå efter tio.. haha igen.

Godnatt! Sov gott, jag ska göra så gott jag kan.


Lång dag

Idag har varit en lång dag i skolan. Har dock fixat en hel del så känns väldigt bra. Bland annat mina APU-uppgifter, så nu är det klart! :)

Divino har varit hos både veterinär och vid Strömsholm idag. Han är i rätt händer! Puuh vad orolig man är över sina älskade djur..

Nu ska jag iväg på möte i skolan angående träningsgrupperna. Jag och Lotten är ansvariga och håller i handling/utställnings träningsgruppen! Mycket roligt och lärorikt! :)

Ha en bra kväll!


Jag och lille Divino, så fin!


Tågresa och forshaga

Idag har jag åkt tåg hela dagen. Ensam. Utan divino. Det var tomt! Han är ju min lilla trygghet när jag är ute och reser. :) Han fattades när jag åkte till Lidköping också!

Äntligen är jag iallafall framme i Forshaga. Har träffat lite underbara vänner och packat upp. Gjort klart inför skolan imorgon har jag också gjort!

Nu har jag tänt lite ljus och ska ta det lugnt innan jag lägger mig , lite senare!

Ha en bra kväll!

Hello gorgeousFin bikini jag hittat, funderar på den till sommaren! Med lite mer träning så kan det bli riktigt bra! ;) Förövrigt, jag är shoppingsugen!

Nu ska jag hänga min tvätt som jag tvättat. Sen ska jag packa klart inför imorgon! Då åker jag tillbaka till Forshaga. Blandade känslor inför det, plötsligt.

Ikväll kommer Judith, min älskade vän. Vi ska ha tjejmys, blir nog en hel del koppar med te, lite god mat, fika och massor med prat. :) Vi är bra söta, haha! ;)SM-slutspel

Färjestad leder hemma mot AIK, 3-1, paus inför tredje perioden!

Smärta

Ibland är allt så himla bra! Och ibland märker man det knappt, hur bra man har det och hur bra man verkligen mår. Man märker inte hur bra det har varit förrän det händer något, eller förrän det försämras. Jag har blivit duktig på att uppskatta att jag mår bra, och på att vara nöjd. Inte hela tiden tänka på att något skulle kunna vara bättre. Men det har nästan varit lite för bra för att vara sant ett tag. Nu gör det lite ont i mig igen, jag känner mig orolig. Det är svårt att må bra då. Bara man vet varför det inte känns bra och varför man är ledsen så tycker jag att man ska få vara det. Låta det läka med tiden, liksom. Tänkvärt, jag vet många som bara låter sig själva vara ledsna och nere, ofta, utan att egentligen ens veta varför, eller ha någon anledning.

utan  d i g , skulle jag vara  b o r t t a p p a d


Jeansskjorta

Beställd!


Snygging kläder

Nu är det helg, hurra! Praktiken är slut. Det har varit trevliga veckor, särskilt hos veterinären. Många trevliga diskussioner och intressant och lärorikt!

Ikväll ska jag ut och springa igen. Det blir superskönt.

Har städat efter jobbet och sen setat och kollat runt på kläder. Det är otroligt vad mycket snyggt det finns! Mycket man vill ha, men i sommar ska jag iallafall hitta en fin bikini. :) och snygg, schnyyygg!Nu ska jag träna med hantlarna. Längtar verkligen till våren/sommaren och allt vad man kommer kunna klä sig i då!


Inspiration

Godmorgon! Börjar inte förrän klockan 10 idag så hann med en lugn och skön morgon. Har druckit en kopp med grönt te, som var gott.

Ikväll ska jag ut med hundarna och gå direkt efter jobbet och sen ska jag till mormor med mamma, på PartyLite ljusparty. Det blir allt trevligt, hade tänkt ta med Godis för miljöträning. :)

Har en hel del inspiration just nu vad gäller klädfronten. En jeansskjorta måste man ju bara införskaffa sig! :)

Har nästan glömt bort att jag har ett par nya tights. Men de är i lägenheten! Inte helt lacktights, men typ mönstrade såna. Snyggt!


Mys

Färjestad vann första matchen igår, underbart! :)

Efter en ganska tung dag gick jag ut och gick med Lego coh Divino när jag kom hem. Efter 40 minuter funderade jag på om jag skulle gå ännu en sväng men det började genast regna och jag gick hem. Tänkte att det var nog meningen eftersom regnet kom!

Sen har jag tagit hand om hundarna lite ikväll och nu har jag redan gjort mig klar för att gå och lägga mig. Så resten av kvällen blir det mys i soffan under en filt med en kopp te! Mysigt!

Godis sitter nu och väntar på ett varsågod kommando när man ställer ner hans matskål. Duktig! Han kan nästan stå fritt nu också. Jag och mamma ska försöka fotografera honom så det kommer förhoppningsvis lite nya uppställningsbilder på bloggen snart. :)

Ha en underbar kväll, det ska jag ha!Har hittat en underbar klänning ! :) Snygg !


Färjestad!

Idag känner jag mig som en solstråle. Jag har varit ute och gått, samma runda som tog en timme igår, på 40 minuter. Inte lika blött idag! Hade med mig både Divino, Valdo och Lego. Duktiga killar!

Sen har jag tränar armarna med hantlarna, jag är himlans duktig alltså. Jag är så på gång. Är glad att jag verkligen lät förkylningen i vintras gå över innan jag nu börjar träna igen. Känner mig kärnfrisk! Jäklar vad roligt det är att träna då!!!

Nu ska jag skynda mig in i duschen. Sen ska jag kolla på hockey. Nu håller vi på färjestad allihopa! FBK!

Färgade håret i söndags, mörkare bruns. Känner mig lite osäker på vad jag tycker. Ska prova platta håret ikväll, sen ska jag besätmma mig om jag är nöjd eller inte.

HÄR HÅLLER ALLA PÅ FÄRJESTAD!
Bils: http://google.se (bilder, färjestad)


Mer-trafik.se

Jag har gått med i Mer-Trafik.se. Gör det du också, sm har en blogg eller hemsida och vill att fler ska upptäcka den! :) Klicka på länken nedan:

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=iccie


Discodrömmar och tankar

Idag efter jag slutade jobbet hämtade morfar upp mig. Vi skulle ut och övningsköra. Det gick verkligen bra, och jag känner verkligen att jag börjar lära mig de olika sakerna jag haft svårt för. Det känns som att jag börjar få lite mer koll på växlingar och starter och så, det går mycket lättare och utav sig själv liksom. Känns skönt!

Efter det var jag ute och gick med Lego och Divino i en timme. Det var riktigt blött och äckligt ute. Otrevligt att gå verkligen.. jag försökte hitta nya ställen att gå på men det var lika slaskigt överallt. När jag kom hem var jag så blöt om fötterna att det kändes som om jag doppat hela skon i vatten. Tycker det är konstigt att det är så sjukt svårt att sköta plogningen på vintyern, så det slipper bli såhär.. Ska man inte kunna vistas på gatorna utan att man måste ha gummistövlar?

Igår var jag även ute och sprang, det var toppenskönt. Ikväll återstår att träna med hantlarna och efter det en kopp te. Sen blir det sängen och sussa. Det är otroligt skönt att sova! Till veckan ska jag och mamma försöka fotografera, både mig, Godis och Divino. Det blir roligt!

Drömde en hemsk dröm om Disco inatt. Jag vaknade i tårar och var alldeles kallsvettig och uppe i varv. Hade svårt att somna om efter och har varit ordentligt tankspridd idag. Huvudvärk och illamående har även hängt med hela dagen..saknar honom obeskrivligt mycket. På något sätt känns det ibland som, att man inte får vara ledsen efter någon månad. Då ska man ha sörjt klart. Jag orkar fortfarande inte prata om förlusten av honom, utan att börja gråta. Sorg tar sin tid. Man måste ge det tid. Hittade Discos filt igår. Luktade på den, och då var det som att allt blev så mycket tydligare. Som att man inte riktigt förstått innan. Det blev på något sätt så verkligt, när jag hittade filten. Jag håller på att göra en minnesvägg, i mitt rum i Forshaga. Ska fotografera den sen, och lägga ut på bloggen. Det är en vägg med de minnen jag har med honom. Han var helt underbar!


Richard Marx-Right Here Waiting

Apporteringsträning

Imorse var vi iväg och tränade apportering på en plan. Träningen började klockan 9.00 och vi var ett helt gäng som tränade. Jag var mest med för att hjälpa mamma och Lego. Vi satsar verkligen nu och vi är enormt duktiga!

Tillbaka till dagens träning. Vi fokuserade på linjetag och på att hundarna ska vara trygga i en linje. Vi jobbade mot samma punkt under hela träningen. Hundarna ska lära sig att lita på kommandot UT och inte tveka, eller sakta ner sin fart. De ska heller inte vänta sig en stoppsignal, som många hundar gör. En fråga jag brukar ställa mig är: Varför är det så svårt att få hundarna trygga i sitt UT-kommando medans de så lätt och gärna stannar och förväntar sig en STOPP-signal?

Det måste betyda att man inte hittat sin hunds balans mellan hur ofta man kan ge hunden en STOPP-signal och hur ofta man ska låta hunden gå hela vägen.

Lego skötte sig iallafall jättebra. Jag óch mamma pratar hela tiden om vikten av att planera, genomföra och utvärdera sin träning. Vi ska även se till att börja skriva ner både tankar och reflektioner, samt de olika träningstillfällena.

  • Vad ska vi träna?
  • Vad är målet med träningen?
  • Vilka olika situationer kan uppstå?
  • Hur ska vi agera i dessa situationer?
  • Hur gick träningen?
  • Positivt/negativt?
  • Hut ska vi utveckla det vi tränat i fortsättningen?

Jag tror också att det är viktigt att man själv vet vad jag vill. Man ska vara både tydlig och konsekvent med hunden, för att nå bästa resultat. För att man ska kunna vara konsekvent måste man veta hur man vill ha sina moment. Vad betyder egentligen mitt UT-kommando? Vad vill jag att det ska betyda? Sedan gäller det att man tar reda på och försöker förmedla det till hunden på bästa sätt.

Så vad kan ett UT-kommando betyda? Det mest perfekta måste ju ändå vara:

Hunden springer rakt ut ifrån föraren, dit föraren visat, i snabb fart, ända tills hunden får ett nytt kommando.

När man då får hunden att tappa fart i UT-kommandot, eller bli osäker och vill stanna för att den tror att den kommer få en stoppsignal måste det betyda att man antingen gått för fort fram, det är helt enkelt för svårt. Eller så har man tränat för enformigt och hunden har stannat alldeles för många gånger gentemot de gånger den gått hela vägen. Man har inte hittat sin balans.

Det är svårt att förmedla sina tankar i skrift, när det gäller träning tycker jag. Men jag kommer skriva en del om vad jag tänker och reflekterar över i min träning (och även mammas och Legos träning verkar det som..;). Vi har iallafall blivit fett grymma på att planera våran träning utifrån Legos färdigheter och kunskaper. Vi har skrivit ner hans fördelar samt nackdelar/det han behöver träna på. Och så har vi skrivit ner hur vi ska träna de olika momenten samt hur vi ska utveckla träningen. Och vi granskar träningen och ser till att det alltid blir så enkelt som möjligt för Lego att förstå. Det ska vara tydligt och bra. Och vi försöker att se till att vara förberedda i alla situationer som kan uppstå, som vi kommer på. Och agera så bra som möjligt i dessa situationer utifrån Lego!

Vi tränar inte hund i allmänhet, vi tränar olika indivder!

Jag ska förresten jobba på att mamma ska starta en träningsblogg som bara är hennes och Legos! Där ska de ha lite träningsdagbok, men mamma vet inte om det än. ;)


Lego är en underbar hund och individ! Jag har inte träffat många flattar som har den balans mellan arbete och vila som han har. Han är dessutom otroligt trygg i alla situationer och snäll som få! Det finns inget ont i honom. Samtidigt har han "go" när det behövs. Den här killen är klok, och han slösar inte med sin energi.

Ha en bra kväll!


Shrek

Det har varit en härlig dag. Jag har varit ute och gått med hundarna i ca 1 och en halv timme, det var soligt och riktigt skönt väder! Jag hade endast mina träningskläder, underställströja och min varmare träningströja. Superhärligt! Hundarna var glada. Lego hade på sig sin nya rosa Y-sele från Hurtta (nya lifeguard serien). Han är superfin i den färgen! :)

Nu på kvällen har jag nästan bara tagit det lugnt. Träning med hantlarna har jag hunnit med, och städning av mitt rum. Ska bli skönt att krypa ner i en nybäddad säng ikväll. Jag älskar att sova! Och att känna mig utvlad på mornarna är underbart.

Nu kollar jag, mamma och Gustaf på Skrek 2. Den filmen är ju såå gullig! Väldigt bra musik och så välgjord.

Shrek till åsnan: Äsch, sluta sura!
Åsnan: Sluta sura? Har du själv mätt ditt PH-värde på sistone?

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Träningsväst, även den från Hurtta Lifeguard serien. Den rosa är supersnygg! Västarna finns i samma färger som produkterna till hunden.

Trimning

Godis har blivit trimmad, för första gången! Han är superfin. :) Nya bilder kommer ev. i eftermiddag! Nu ska jag ut och gå med hundarna i det soliga vädret, underbar dag!


Sommarlängtan

Jag längtar så otroligt mycket till sommaren. Inte till sommarlov eller något sånt, utan mer efter värmen. Efter torra fina gröna gräsmattro att träna hund på. Att ligga och sola på. Att kunna ordna en mysig picknick ute i solen under ett parasoll. Att bada och gå med hundarna längs stranden. Att höra fåglarna kvittra och se hundarna och hur lyckliga de är när de simmar runt i vattnet. Att umgås med vänner man älskar. Att vara ute till sent på kvällen i bara klänning. Att inte behöva frysa eller ha tjocka halsdukar på sig.

Det längtar jag efter..


Det här längtar jag också efter! Att stå i ringen med Divino och att springa med honom. Den känslan är fantastisk, speciellt när han är i toppform! Tanken på att aldrig mer visa honom gör ont, så ska försöka visa honom lite på inofficiella, både innan kanske och när han blivit veteran. :)

Dagens låt

Har inte tänkt att börja med dagens låt. Men vissa dagar är det bara så att det finns en sån, och då är det lika bra att berätta vilken det är. ;) Idag är detta dagens låt, den får mig att känna mig glad. :)

Destination - Darius & Finlay (DJ Gollum Edit)


Idag slutade jag faktiskt klockan ett, en timme tidigare än tänkt. Tog en promenad hem, var inte jättetrevligt med tanke på den mängd med snö som kommit under dagen och natten. Har varit ute och övningskört en sväng med Fredrik och det gick strålande om man frågar mig! Haha..

Nu ikväll ska jag träna med hantlarna igen. Har lite träningsvärk sen igår, känns skönt! Sen ska jag ut med hundarna och gå en sväng. Men efter det blir de soffläge. Nästa söndag åker jag tillbaka till Forshaga, det ska bli roligt. :)

Ha en bra kväll alla!

Primobesök

Det var väldigt lätt för något, att hamna i vägen för mig idag tydligen. När jag väl hade fått på mig träningskläderna, satt på hundarna reflexer och koppel samt fixat musik i hörlurarna så hittade jag inte mina träningsskor.. (inte helt okej att vara ute och springa i Fred Perry sneakers som är de enda jag har med mig från Forshaga). Så jag fick lov att strunta i det. Mammas kloka svar på det var då (när jag var arg): "det var nog inte meningen att du skulle ut och springa Erika, med tanke på ditt brännsår." Det har hon nog i och för sig rätt i, det har varit riktigt ömt. Men nu har det börjat klia rejält istället, vilket tyder på att det läker. Det är ju bra! Jaja, ut och springa blir det iallafall imorgon istället, då slutar jag tidigt, redan klockan två! :) Tränade mina armar med hantlarna idag, ganska rejält. Är iallafall något! ;) Älskar att träna armar, på något sätt. Är så roligt!

Älskade David ringde idag. Jag hörde att han lät lite bekymrad. Men jag var stressad, hade precis börjat äta kvällsmat och sa att jag skulle ringa upp. Han berättade att det gällde min födelsedag och att jag skulle ringa upp fort. När jag ringde upp sa han att han blivit erbjuden jobb. 1:a april. "Det betyder att jag kommer åka innan 1:a april.." Jag förstod direkt att han menade att han skulle vara bortrest på min födelsedag. Men han är så söt, så han ringer och frågar mig om vad jag tycker om det. Underbar! Skulle aldrig hindra honom. :)

Nu på kvällen så har Godis fått besök av sin jämngamla Sort Guld-klimp, flatten Primo. De har så rolgit tillsammans! Men nu är det dags för Godis sista mål, sedan ska jag ta med honom upp och sova. Undrar vad han kommer att tycka om det.. haha!


Primo och Godis för ca två veckor sedan. Vänskap!


Underbar dag

Idag är det en underbar dag. Varför kan jag inte riktigt svara på. Men det är iallafall det. Och jag hoppas alla kännder som mig. Det är en u n d e r b a r dag!

Jag började sent imorse vilket betydde att jag ändå såklart gick upp 6.30. Jag är pigg vid den tiden. Bara en sån sak. Det känns helt fantastiskt. Jag sover emllan 8-10 timmar varje natt, vilket ledit till att jag har otrolig ork, och mår väldigt bra. Min hy är också väldigt bra, trots att det är sämsta tiden i månaden för den. Känns som att inget kan komma i vägen för mig idag.

Nu ska jag ut och springa, tar med mig Lego och Divino!En bild som jag verkligen älskar! :)

You're beautiful

Idag har jag haft ännu en dag hos veterinären. Det är fortfarande väldigt roligt och lärorikt, dagarna går snabbt och jag kommer på mig själv genom att titta på klockan och tänka: "oj är klockan redan...!"

Efter praktiken åkte jag och mamma och hälsade på Annika och Ida i Smedjebacken. Godis fick följa med och träffa Chip och Hugo, de är så gulliga! Gick toppenbra. :) Godis kände sig dock förvånad över att inte alla katter var lika villiga att leka med honom som våran katt är..hmm. ;) Våran katt är ju nästan mer som en hund än en katt faktiskt. Godis och katten leker, och det är ofta på kattens initiativ.

Jag har faktiskt också en dagens låt. Har blivit helt såld på Chester See-You're Beautiful. Här har ni den, lyssna och njut!Nu ska jag gå och lägga mig, är verkligen trött.  Godnatt!

5 månader

Idag vill jag tacka min pojkvän, för fem underbara månader! Jag älskar dig ! <3


Bild: http://google.se (kärlek)

On the days I can't see your eyes,
I don't even want to, open mine.
On the days I can't see your smile,
Well i'd rather sit, wait the while.
For the days I know you'll be near,
'Cause a day without you, just isn't fair.
See the days I can hear you voice,
I'm left without a choice.

Plus I get weak in the knees,
Fall head over heels baby,
And everyother cheesy cliche`.
Yes I'm sweeped off my feet,
Oh my heart skips a beat.
But theres really only one thing to say.

God damn your beautiful to me,
Your everything, yeah thats beautiful
Yes to me, Ohhh

SorgA drop in the ocean,
A change in the weather,
I was praying that you and me might end up together.
It's like wishing for rain as I stand in the desert,
But I'm holding you closer than most,
'Cause you are my heaven.Rest In Peace, Light Dream's White Lighter

DISCO

Måttet på ett liv är inte hur långt det är,
utan hur värdigt det har fått levas.


Foto: Marie-Anne Björkman

Vi saknar dig. Och jag har lärt mig massor av dig. Jag är så glad över att jag fick chansen att få ha dig hos mig. Du försvann från oss alldeles för tidigt. Men efter glädje kommer sorg, efter sorg kommer glädje. Du har lämnat så många fina minnen hos oss, och när tiden kommer så vet jag att jag kommer kunna se tillbaka på tiden med saknar men också med glädje. Jag ångrar inte en sekund, att du var våran.

4 maj 2010 - 9 december 2010Olyckshändelser är
konstiga saker.
Man råkar inte in i dem,
förrän man råkar ut för dem.
NALLE PUHV Ä N S K A P
discobus.


Världens bästa amris!

Ibland liksom hejdar sig
tiden ett slag
och någonting alldeles
oväntat sker.
Världen förändrar sig
varje dag
men ibland blir den aldrig
densamma mer.
-Alf Henrikson


Vet. praktik och apoteksbesök

Idag har jag gjort min första praktikdag hos veterinären. Jag förstår att det kommer bli en mycket rolig och lärorik period, detta. :) Förra veckan var jag på Ludvika Djurbutik och de två veckorna som kommer ska jag vara hos veternären (denna och nästa vecka).

Imorgon är det dags för vaccination på Godis. Han tar med sig sin kompis Primo, som är jämngammal som honom. ;) De har väldigt roligt tillsammans!

Efter min dag hos veterinåären gick jag till mammas jobb. Tillsammans åkte vi till apoteket och köpte kompresser som var till för brännskador. Vi köpte också kirurgtejp m.m. Väldigt rolig shopping, hoppas att detta är över snart! Mamma tror att jag itne är tacksam över att hon hjälper mig så: STORT TACK MAMMA! (även fast jag är rädd för att det ska göra ont.. ;)

Jag har också lovat fler bilder på Godis, här kommer dessa. Ha en bra kväll!


Jag och Godis


Utställningsträning=roligt!


Godis (oredigerad)

hjärta.
Erika

Ishallen

God kväll..haha!

Idag har vi även haft trevligt främmande av Leonora och Marie-Anne. Vi fikade på lite kladdkaka och annanaspaj och hade trevligt. :) Efter det åkte jag och mamma till ishallen, Fredrik och Gustaf var redan där, Gustaf skulle spela match (som laget tyvärr förlorade). Jag hade med mig Godis och miljötränade honom! Tänk vad han är stabil, lugn och trygg av sig! Han gick utan problem rätt in i ishallen, självsäker som han är, och upp för trappen som liksom är så man kan se ner genom trappen (många hundar brukar tycka att den är väldigt otäck). Han är ju faktiskt fantastisk! Sen sov han i ishallen på en filt.

Här kommer lite bilder från ishallen.Gustaf


Godis i ishallen (oredigerad)

hjärta.
Erika

Brännskada

Imorse var jag riktigt på hugget. Upp och ge hundarna mat. Sedan duka fram frukost! Plötsligt vickar jag ut en stor kopp med varmt vatten. Kokhett vatten. Över min arm och mitt högra ben. Fy så hemskt det var.. Som tur var hade jag stora mysbyxor på mig och var även här på hugget och fick av dessa supersnabbt. Sen fick jag order att springa in i duschen och spola kallt vatten över benet och armen. Det gick så fort allting att jag knappt hann tänka. ;) Och när jag stod där i duschen tänkte jag en del. Vilken TUR att det inte låg någon hung under bordet där jag spillde ut hela koppen, och vilken tur att jag spillde på mig själv!

Även fast jag vet hur varmt det är, så lär man sig inte ordentligt förrän det hänt något. Så är det ofta. Nu har jag otrolig respekt för varma saker, speciellt för varmt vatten! För jag vet hur ont det gör..

Benet ser helt okej ut, och är lindat nu. Med armen gick det toppenbra! :) Snäll granne som lånar ut Aloe Vera Gel när vi inte hittade våran!

Nu ska jag till Coop och handla, ikväll blir det omelett med sallad, mums!

Uppställningsbild

Godis 10 veckor


Flathams Shwåll Å Båll

Nu ska jag börja blogga lite iden. Iallafall en del, så mycket man hinner och har lust med. Har haft otroligt lite motivation till bloggen då hemsidan slutade fungera. Och den fungerar fortfarande inte. Men då ser jag chansen att bygga en ny och bättre hemsida vilket jag håller på att fixa just nu.

Vi har ett nytillskott i familjen, en liten flatvalp från Gunilla i Piteå (Kennel Flathams). Han är underbar, en riktigt härlig individ. Han har en positiv och glad inställning, och han är otroligt framåt! :) Vi är glada att ha honom här i Dalarna!

Mamma och jag har varit ute och fotograferat idag. Här kommer lite bilder från detta. Han är en riktig liten snygging!Hjärta
Erika

RSS 2.0