Färjestadhäst


Mamma målade för några år sedan en VIK häst (Västerås idrottsklubb) som alltså var en hockeyhäst med västeråslogga m.m. Sen var de fler som ville ha en häst med laget de hejade på. Idag gjorde mamma färdigt två st. Färjestadhästar. Snygga va ?! Men jag vill bara påpeka att jag INTE hejar på Färjestad ;D

Färjestadhäst


Färjestadhäst


Färjestadhäst


Färjestadhäst


Lydnadsträning

Igår och idag har jag och Divino tränat lydnad på brukshundklubben en stund på förmiddagen. Vi fick hjälp av Evis! Vi är så glada att hon ställer upp och hjälper oss, vi behöver verkligen henne! Redan från gårdagens träning hade vi gjort framsteg och dagens träning var mycket bättre! Jag ska kämpa med linförigheten och apportreringen inför U-SM, annars känns det ganska bra! Känns som attt det hänger på mig, om jag skärper mig och kommer ihåg vad jag ska föra, då är det nog ingen fara.

MonsterDivino!


Divino ÄLSKAR verkligen VATTEN!!!

Divino och Lego leker i vattnet


Junior handling i Ransäter


Lego på bryggan!


Junior Handling i Ransäter

Nu är vi hemkomna från en underbar helg i Värmland! Vi sov i Sunnemo, fredag till söndag och under lördagen blev det tävlingar i Ransäter i Junior handling. Jag och Divino deltog och vi blev utplockade i första urgallringen bland de 10 bästa. Men vi gick tyvärr inte till final denna gången. Jag visste inte vad framtänderna på hunden kallades (fy skäms ERIKA). Men nu vet jag i alla fall vad de kallas, så bättre lycka nästa gång! Som utbyteshund fick jag Sandras cocker. Ganska mattekär men den gick ganska bra med mig ändå tycker jag.

När vi kom hem lördag eftermiddag fick Divino bada! Åh, så lycklig han var! På fredagen fick han ju bara sitta i bilen på grund av att Vi bodde vid Calla och Caris stuga med SJÖTOMT! Bra ibland, men inte när man ska på utställning dagen efter :D Men han blev iallafall glad av att bada! Bilder kommer i bloggen!

Kram Erika

www.mysflattar.piczo.com

SnyggDivino

Divino har blivit superfin! Det var han ju SÅKLART innan också, men nu har han fin päls och är ren och snygg! Nu ska han bara trimmas lite innan helgen! Imorgon blir det packa oh på fredag runt 13.00 åker vi! Jag har jättetråkigt just nu, vet inte vad jag ska göra! Div

Fixardag!

Idag har mamma och Fredrik farit till Västerås för att titta på Gustaf där han är på hocheyskola. Jag är hemma oh det är skönt att vara hemma själv med bara vovvar! Jag ska passa på att fixa Divino inför Ransäter JH i helgen! Det blir superroligt!

Nu har jag inte tid med det här nå mer, måste ta hand om vovvarna!

Karlstad

Nu är vi hemma från KArlstad. Det har varit en jätterolig vecka, synd bara att vädret inte var på topp. Sista dagen regnade d et oknstant och det lev superhalt på banorna.

Jag och Divino började med att tävla i de inofficiella klasserna på onsdagen. Första loppet fick han fem fel, en rivning. Det var en svår bana, någon sån svår har aldrig jag och Divino tävlat på. Andra loppet som var ett agiilitylopp gick han nollad och kom 9:a i klassen av ungefär 100 starter (tror jag)

De andra tre första dagarna av de inofficiella klasserna var jag och Divino hela tiden SUPERNÄRA ett flefritt lopp. Men han fick en vägran eler en rivning. Men den sista dagen (söndagen) Så gick han nollad i agilityloppet och VANN hela klassen med 100 startande! Det är ganska häftigt at en flat kan vinna en klass med så stor konkurrens.

Andra loppet som var hoppklass II gick vi nollade igen. Divino var supertrött efter 10 lopp på knappt en vacka. Så han gik ganska långsamt. Men vi kom på 12:e plats och fick ännu en uppflyttningspinne! :D

Nu har Divino och jag en pinne kvar till Hoppklass III och en pinne kvar till Agilityklass II! :)

Nu är vi taggade inför Ungdoms-SM, där vi ska deltaga i Agility individuellt och Juniorhandling. Även lydnadsklass I. Med Valdo ska jag också vara med i individuell agility, plus att Divino ska vara med i Fagersta Hundungdoms agilitylag. "Med tryck i baken" ! Det ska bli superroligt att åka till Göteborg!

Jag vill också Gratulera Fredrik som tog 3 pinnar under Värmlandshoppet med Valdo och nu är uppflyttad till Agilityklass II! Det betyder att jag ska tävla 2:an med honom på U-SM!

Karlstad

Nu blir det inget bloggande på länge...och ingen hemsida heller för den delen.

Ikväll åker jag till Karlstad och blir borta tills på Söndag kväll. Jag åker med mamma, Fredrik och Judith. Det ska bli jätteroligt, vi ska vara med på Värmlandshoppet, agility alltså! Vi bor på en camping som ligger alldeles bredvid tävlingsplatsen om jag inte minns fel.

Sen efter vi kommer hem från KArlstad så ska jag vara med på junior handling i Ransäter. Så det blir en tripp dit tillsammans med familjen labrador :D Vi blir där över helgen. Set är den 25-27 juli det. Sen åker vi till Göteborg för att vara med på U-SM! Som sagt, inte mycket tid för blogg eller hemsida ;)

Kanske ses vi någonstans på någon av tävlingarna!

Erika

Kan det bli bättre ?

Idag har vi varit på tävling i Mora på brukshundklubben. Vi åkte dit igår för att sova över en natt med husvagn så att vi skulle slippa åka så tidigt på morgonen idag. Igår kväll grillade vi och sen en natts sömn för att ladda batterierna inför tävlingsdagen.

När jag vaknade på morgonen fick hundarna mat och jag åt själv en "ris-i-frutti". Sen blev det en ganska lång skogspromenad med Divino för att han skulle ha motionerat lite innan och bli av med den 'överflödiga' energin.

Första klassen för oss blev Agilityklass I. Vi hade startnummer 3 och nummer 2 var struken, så det var alldeles efter banvandringen dags för våran tur. Banan var inte speciellt svår, ganska knixig slalomingång och så, annars var allt som det skulle. När det var dags för mig och Divino har jag fått tipset av Hasse att gå in på banan med lös hund. En het hund kan bli lugnare av det på grund av att man inte behöver börja krångla och ta av kopplet vid starten m.m. Divino satt som ett ljus när jag gick ifrån honom ungefär två hinder för att sedan kalla in honom. Loppet gick FELFRITT och jag kände till och med att handlingen funkade som jag hade tänkt mig! Åh, Divino, att han äntltigen har börjat förstått både dedt här med kontaktfält och hoppteknik! :D Inte nog med det så blev vi klasssegrare! Vi tog våran första uppflyttningspinne i agilityklass!

Sen blev det en ganska kort vila för mig eftersom att Divino är uppflyttad i klass II i hoppklassen. Jag åt lite sallad som lunch, sen var det ganska snart dags för banvandring. Banan var knixigare än agilityklassen (såklart) eftersom att det var klass II. Nummer ett var ett däck, sen var det två hopphinder på rad, sen kom en tunnel rakt fram, när hunden alltså var uppe i sin högsta fart! Och hundarna skulle inte ta tunneln utan svänga 90 grader åt vänster! Och det skulle Divino klara hade jag bestämt mig för, men ändå kände jag att det var riktigt svårt :P. Han satt än en gång stilla i starten! Helt lugn , utan att ens trampa med framtassarna som en tok! Han gjorde ett FELFRITT lopp IGEN! Det här är för bra för att vara sant, tänkte jag. Men det var sant. Divino hade gått felfritt igen med mig och vi vann även denna klass! Jag undrar om detta någonsin kommer att hända igen! Tänk att det kan få gå så bra! Även här fick han pinne!

När jag ändå är i farten med att blogga tänkte jag tacka lite människor!

Jag är så glad för att jag får ha Divino att träna agility med! Det ska jag tacka min kära MAMMA för! Hon ställer alltid upp på mig i vått och i torrt! Hon skjutsar mig och hon hjälper mig med allt mellan himmel och jord! Jag är så glad att jag har dig!!! <3

Jag är så himla tacksam för all hjälp jag får inom agilityn också! KICKI, att du har hjälpt mig med hoppträningen är värt GULD! JAg är så glad att Divino äntligen har börjat hoppa någorlunda som han ska! Är så tacksam! HASSE även du har hjälpt mig dundermycket, bland annat med kontaktfält! Att ni ställer upp på mig är värtr hur mycket som helst!

TACK!

Morgon

Imorse kom pappa in och väckte mig vid halv 10, han sa att vi kunde hämta Divino idag och åka hit så att han kunde få vara här med mig och systrarna idag. Men sen plötsligt ångrade han sig, "För jag skulle ju hem så snart!" Ja, sa jag, om 8 timmar ja! Det är ju superlång tid! Nu blev jag irriterad på honom för att han ångrade sig, då tycker jag att man kan tänka igenom det innan man frågar. Dessutom väckte han mig, haha. Tidigt också, morr :D

Tisdag 8 juli

Idag vaknade jag kring klockan 10. Gick upp och åt frukost och matade ej vovvarna. För jag tog bussen till Hagge igår som gick från OK klokcan 19.30. Bestämde mig för att vara här ett tag nu, på fredag åker jag ju till Mora på agilitytävling igen, men vardagarna denna vecka passade utmärkt för en tripp till systrar och pappa i Hagge.

Efyter frukosten gjorde jag mig iordning för att sedan gå ut och leka med systrarna som jag lovade innan frukost. Som vanligt var de mycket piggare än jag på grund av att de hade varit bakna sen klockan 7...gäsp.  Hanna tyckte att det tog för lång tid för mig att äta frukost, jag hade ju lovat dem att komma ut och leka häst!

Nyvaken som jag var gick jag ut till dom för att leka häst. Tog snabbt min position som att hålla upp ett hopphinder på ena sidan för att de inte fanns något att luta det emot. Jag var ju fortfarande trött! Men så lätt kom jag inte undan, haha.
- Nu ska du hoppa hästen Erika, sa Hanna. :D
Det var väl bara att resa på sig och springa runt på gräsmattan, så nyvaken att det kändes som om att jag skulle snubbla! Barn är så underbara, det tar verkligen dagen som den kommer och har ingen tid för planering eller stress!

Under dagen har jag mest umgåtts med systrarna och så, sen har jag setat vid datorn nån sväng också. Ganska lugn dag faktiskt, och det var längesen.

Men jag saknar vovvarna! Jag har ju inte träffat varken Tio, Divino eller LEgo sedan igår, och det är inte lätt! Det blir så lugnt och tyst utan någon fyrfotad i huset tycker jag! Imorgon kommer jag ¨till er vovvar! :)

Imorgon ska jag och mamma trimma en hund. Bruna flatcoated retriever Falcon. :D

Love Actually

Igår kväll kolladed jag på Love Actually! Den var så HIMLA SÖT! Nästan som Notting Hill!

Titta på den om du inte sett den!

Måndag 7 juli

Idag vaknaded jag ungefär halv 10, trött var jag efter en helg innehållande finnkampen! För er som inte vet är det en tävlving, kampen mellan Sverige och Finland! En slags fest kan man säga, med grillning på kvällen! Jag gick upp, matade vovvarna och åt lite frukost. Eftersom vädret var så himla tråkigt idag så bestämded jag mig för att trimma Tio. Han såg ut som en drake och till och med hans uppfödare som var här i helgen sa att det vore schysst av mig att trimma honom :P Men självklart hade jag redan tänkt på det innan, det var bara så att jag prioriterat andra saker, men nu är det gjort! Och Tio är vacker som en solig sommardag! :D

Sen kolladed jag lite på TV, åt lunch och satte mig vid datorn efter det. Är det såhär sommarlovet ska vara ?! Kallt så att man sitter och degar framför TV:n eller datorn! NEJ DET SKA DET INTE! Därför tänker jag gå från datorn nu! Jag vill inte sitta av mitt sommarlov framför datorn som en död nattuggla, nu ska jag ut och träna med vovvarna- i REGNET ;D När jag kommer in får jag väl ta en dusch, ingen är så söt så att den smälter!

Gör det du också! Gör något roligt av din dag !

Divino då...

..vad håller du på med, haha

Jaha, vad ska man säga om gårdagens tävling...jag tycker att det är bäst att prata tyst om det :P Han var överspänd och tjuvstartade, sen sket sig allt. Idag tränade jag ute på gården med honom och då gick det mycket bättre. Snälla ivino...sköt dig på tävlingen i Mora!!!

Idag har jag städat bara, det var inget viare , men jag hade i alla fa inget bättre för mig.

Nu ska jag äta lite kvällsmat, haha. När klockan är över 11 på kvällen :D Har varit borta nästan hela kvällen !

Taggad inför kvällens tävling!

Jag och Divino är taggade inför ikväll! Nu ska vi gå ut och träna en snabbis, sen ska han få vila! Jag får ju inte trötta ut honom på ett träningspass heller :P

Officiell agilitytävling klass II

Imorgon kväll ska jag och Divino tävla i Fagersta. Första start är klockan 19.00 så vi åker ju såklat dit innan. Det ska bli jätteroligt att tävla, synd bara att vi är i klass II i endast  en klass, då får jag bara köra ett lopp! Men et är bara att göra det loppet till något bra istället för att gnälla. (Eller förresten, det är inte så bara kan jag lova ;)

Så nu ska jag ut med Divino och göra ett snabbt träningspass imför imorgon!

Håll tummarna för oss :D

Tisdag 1 juli

Idag vaknade jag och Judith runt 10.00. Vi hade ställt väckarklocka , annars vet man aldrig när vi hade vaknat ;) Vi sov i husvagn inatt, det var svalt och skönt. Vi gick in och matade vovvarna, sen åt vi frukost och kollade på Notting Hill! Den filmen är bara FÖR SÖT ! Jag kan kolla på den hur många gånger som helst :D

Efter det bytte vi om till bikini och gick ut på gården och spelade badminton, det var superroligt! Vi blev varma och åkte till Nottjärn för att bada. Vi blev snabt kalla igen, haha, för det var inte precis överdrivet varmt i vattnet. Jag och Judith skrämdeupp varandra och berättade olika hemska saker om fiskar och blodiglar. Vi är bäst på att skrämma upp varandra, en merit vi har! :) Den du!

När vi kom hem lagade vi god pasta med skinksås, sen spelade vi mer badminton och sen skulle Judith till crossbanan i Grängesberg för att titta på sin bror. Jag skulle följt med om jag inte skulle träna med Divino. Det gäller att ligga i nu inför U-SM :PRSS 2.0