Du är snart där

Ibland har man lite tid över. Till exempel mellan två kurser. Som idag. När jag frivilligt går upp klockan 5 på morgonen för att åka till Karlstad. Då kan man passa på att tänka lite. På kärlek, tid och döden. Livet. 

Vi är så otroligt duktiga på att fokusera på framtid. Vart vi vill. Karriär, möjligheter. Och på något sätt verkar gräset alltid vara grönare på andra sidan, framtiden ljusare eller morgondagen innebära lycka i högre grad. 

Vad hände med idag? Livet pågår hela tiden. Och både imorgon, nästa vecka, eller år 2045 kommer jag garanterat att fortsätta se framåt och glömma bort nutiden totalt, om jag låter mig fastna i den här fällan. 

Jag brukar säga att jag hatar när människor bara nöjer sig med sin tillvaro. Det finns rum för många förbättringar eller möjlighet för en dröm att bli till verklighet. Ändå så nöjer man sig, av enbart bekvämlighetsskäl. Det gillar jag inte. Men jag erkänner ödmjukast. Ibland borde vi vara duktigare på att faktist uppskatta tiden vi lever i just nu. 

När jag ändå kommit såhär långt i min tanke, kan jag inte låta bli att tänka på alla älskade personer vars liv så plötsligt togs ifrån dem.  Jag vill inte att mitt liv ska tas ifrån mig samtidigt som jag är fullt fokuserad på att morgondagen är en bättre dag eller nästa år ska bli ett bättre år. 

Jag mår bra. Just nu är livet väldigt bra. Jag är nyfiken på framtiden, kommer ta emot den med öppna armar. I den takt den kommer. 

Det här är min tid. 

Drunknar

Nu drunknar jag i mitt tentaplugg. Ses om en dryg vecka - med två förhoppningsvis godkända tentor i bagaget och som en ny människa. 
Puss. 
RSS 2.0