Heelg

Äntligen HELG :D

Igår blev det inget bloggande, efter skolan så åkte jag med mamma, Leonora och Marie-Anne till Pärlaffären och gjorde lite smycken. Det var trevligt!

Efter det hämtade vi Judith och åkte hem till mig, åt mat fort för att sedan göra oss iordning och åka till Mickis på fest :D Tack för en trevligt kväll! :)

Imorse hade jag faktiskt ställt klocakn på 9.00 så att jag skulle komma upp i tid och inte sova bort hela dagen. Kom faktiskt upp förvånandsvärt lätt! Matade hundarnqa och gick ut med dom. Sen åt jag frukost och nu ska jag snart ut och gå eller springa. Tror det blir gå eftersom det är så kallt ute...längtar verkligen till SOMMAREN NU!

Puss o kram

SOMMARSOMMARSOMMAR!



Café engeln

Idag har jag varit i skolan, No hela dagen :O Det var ruskigt jobbigt och jag kan garantera att ALLA är rätt så trötta på att ha Naturorienterande ämen nu iallafall, det är alldeles säkert.vRäcker bra med tre timmar om dagen som det varit de andra dagarna. Men en hel dag blev bara för mycket för min hjärna. Efter skolan ahde jag ont i huvudet och var trött som alla andra i klassen. Men jag och Judith traskade ner på stan för att möta Linnéa och Elin och fika på Café Engeln :9 Det var mycket trevligt efter en låååång dag i skolan. Vi pratade och spelade kort, mysmysmys!

Jag åkte hem från stan med mamma, åt lite pannkaka och nu ska jag plugga lite NO. Som om det inte räckte med att ha NO hela dagen i skolan?? Ska iallafall göra klart den där NOsaken nu så jag har det gjort.

Senare blir det ut coh gå med hundarna, sen träna :)

IMORGON ÄR DET FREDAG ALLA VÄNNER! :D


Happy Birthday

GRATTIS SÖTASTE VAKRASTE DIVINO 5 ÅR IDAG! HURRA HURRA HURRA HURRA :D

Tänk att 5 år kan gå så fort?! Älskar dig min voffse, du är bara så bra!

Sort Guld It Aint Necessarily, "Divino" :)


Ge mig sommar tack



Ge mig sommar nu, för jag längtarlängtarlängtar! Vill verkligen ha sommar, sommarkläder och tävlingar och SOL!

Idag har jag umgåtts med PiFF efter skolan, det blev te, film och lite noplugg. Skönt faktiskt :) Är också nyss hemkommen från promenad med Tio och Divino, skönt!

Nu ska jag titta på TopModel, och efter det blir det Andra Avenyn :D

Puss o kram

Utställning, No-vecka och jogga

Utställningen igår var blandade resultat, väldigt blandade. Bäst gick det nog för Figo, Sort Guld Real Zaragoza, som fick ett förstapris av få i den stora jaktklassen och placerade sig sedan som 3:a!! :D Ställde även Lopplådan's Vitala Vichy "Puzzel" som sprang hem ett förstapris i den mycket stora öppenklassen. Lego nådde inte ett förstapris p.g.a hans sluttande kors och att kroppen inte var tillräckligt utvecklad. Steglängden var inte heller särskilt bra, tyvärr! Men det är bara att ta nya tag och vi åkte såklart hem med världens vackraste Lego! :)

Denna vecka har vi No i skolan, idag var det faktiskt helt okej! Efter skolan följde jag med Judith hem och vi pluggade, No och spanska.

När jag kom hem från Judith gick jag ut och joggade med Divino och Tio, de var verkligen skönt och hundarna var duktiga!

Nu ska jag snart gå och lägga mig, Tio stampar bredvid mig och vill upp på rummet

Godnatt, puss o kram

Bild: Lego och jag i Strömsholm :)


Björn gustavsson























Idag är det min NAMNSDAG :D Fick Björn Gustavssons DVD, den killen är ju störtskön, hahaha

Dagen har varit lugn, namnsdagsfika på stan med mamma och moster, sen har jag trimmat och badat Lego inför utställningen imorgon :)

Ska sova nu, upp fem imorgon :O

Puss och kram, godnatt

Snart godnatt

Nu på kvällen kom Patrik med Pajas och jag fick träna med honom en sista gång innan utställningen i Strömsholm på söndag. Först var Pajas rent ut sagt katastrof :O Men jag sprang fram och tillbaka med honom typ åtta gånger och sedan blev han lugnare :) Och då var han riktigt showig och härlig att träna med! Duktig! Det känns iallafall bra inför söndagen och jag har även tränat med Lego som cokså ska ställas. Riktigt duktig var han med :D

Tränade även med Divino för att underhålla alla kunskaper sedan SM, innan SM tränade vi ju som idioter för att få handlingen att fungera , haha! Han var HUR DUKTIG SOM HELST :) Härlig och livlig! Som en flat ska vara!

Nu ska jag prata i telefon med Anna och sedan är det GODNATT :D

Vilken bild ska få avsluta denna underbara dag då?
Jag och Divino får göra det, bilden är från juniorhandling i Ransäter, sommaren-08. Bara för att han var så underbar att träna med idag <3

YEEY

Nu har jag gjort klart ALLT inom svenskakursen! HURRAHURRAHURRA VAD JAG ÄR GLAD!

Nu ska jag gå och dricka te och fira ^^ haha

Förresten så rekomenderar jag verkligen boken Pojken med randig pyjamas. Den är skriven av John Boyne från Irland men översatt till svenska av Anna Strandberg. En väldigt gripande bok om människors värde och om förintelsen...

Puss och kram från GLADA ERIKA :D

Gymnasieval



Nu är det klart. NU HAR JAG SÖKT GYMNASIE!!! :O

Kan inte fatta att jag gjort det!

Klockan 09.39 idag hände det! Nu har jag sökt till FORSHAGA AKADEMIN OCH HUNDSPORTGYMNASIET!

Jag vill ju det här, jag vet ju om att jag vill det! Men sen börjar jag tvivla och så vet jag inte längre om jag vill... Men jag sa till mig själv klockan 09.45 att om jag inte vill så tackar jag nej...

Mina val:

1. Forshaga akademin- hundsportgymnasiet
2. Naturvetenskap på Högberget
3. Ekologi och friluftsteknikprogrammet på Högberget
4. ABB Industrigymnasie i Ludvika

Tänk att ett klick kan betyda så mycket. Jag tröck på bekräfta och då stod det något i stil med att det inte fanns någon återvändo! LÄSKIGT :O

Känns ändå skönt nu, för nu är det gjort och imorgon lämnas papprerna in till SYOn !

Happy

Idag är jag glad för att jag hunnit med mycket plugg :D Så nu ikväll ska jag läsa ut det sista ur en bok om krig, sen imorgon och på fredag ska jag svara på lite frågor om boken. Sen är jag klar med svenskan inom denna kurs!!!

Superskönt är det!

Och bloggen, den har ag fixat till också. Nu är den som jag ville ha den, och det är så skönt att jag äntligen fårr ordning på det. Visst kan det hända att jag pillar lite mer med den senare, men just nu är jag iallafall nöjd. För det är mycket bättre än tidigare!

Skoolan idag var alltså helt okej, och hemma har jag tagit det lugnt. Och att ha som plugg att läsa kan faktiskt vara skönt!

Positiva Erika är i farten och jag hoppas att detta fortsätter! För allt känns så mycket lättare när jag är positiv! och inte negativ


Faktiskt en bra dag :)

Idag har det faktiskt varit en helt okej dag. Jag missar i och för sig Fagersta Hundungdoms årsmöte men det är i allafall inte hela världen!

Jag ska försöka att beställa den där freestylefilmen idag, plugga lite spanskameningar och göra klart den där SO'n. Vore så skönt att lämna in det den här veckan :) Men det visar sig om jag hinner eller inte!

Svenskan idag var ganska kul vilket var skönt eftersom plugget bara vart jobbigt den senaste veckan! BRA!!! :D

Nu ska jag koka liter nudlar! Jag bara älskar pasta men INTE potatis ;)

Puss o kram


Drygt!

Nu är det så jobbigt! Jag känner att jag inte har tillräckligt med tid oah att jag har så mycket jag vill hinna med. Trimma mina egna hundar och träna med dem. Mer tid för att gå längre promenader så att jag kan känna att de får tillräckligt med motion (egentligen vet jag att de får det men jag vill liksom ut och röra på mig jag också, och då är det så jobbigt att inte ha tillräckligt med tid...).

Min att-göra lista är lång och detta inlägg blir kort. För ajg har så mycket att göra. Men jag torr att jag ska skita i att-göra listan och gå och lägga mig istället.

Det är ingen bra dag, det är en dålig dag. Därför går jag och lägger mig och hoppas att morgondagen blir bättre.

GODNATT!

På bilden är det jag när jag hade en bra dag! Foto: Judith Foitzik (min PiFF som betyder så mycket för mig!)


Måste

Idag har jag haft min freestylekurs, sen har jag tränat agility i Pärlby. Det gick sådär...Tio var helt galen idag så då fick inte han träna något mer utan sitta passivt istället. Bra träning för honom i och för sig. Divino och jag tränade riktigt bra slalomträning, hans hoppteknik var dock inte så bra idag tyvärr. Men jag hade faktiskt med mig Lego också, och han var duktig :) Första riktiga agilityträningen. Han fick hoppa hinder på small.höjd, gå i tunnlar (raka och böjda), gå igenom säcken och dessutom gå över gungan vilket han tyckte var hättekul :D

Jag känner mig lite stressad just nu och så känner jag en massa måsten. Måsten är aldrig bra för när man känner måsten så blir det inte roligt. Jag känner att jag måste göra klart förra veckans SO, jag måste skynda mig att beställa en freestylefilm till kursen, jag måste fixa freestylemusik, jag måstemåstemåstemåste....

Jag måste INGENTING!!!

Måsten gör saker negativa och därför tänker jag inte måste något. Jag vill göra det och jag gör det när jag känner för det!

Godnatt, puss o kram

Denna dag får en fantastisk hund göra, lilla Tio som fick passivitetsträna :)


sy-dag

Imorse åkte jag och mamma till Marie-Anne och Leonora i Norrbo för att sy :) Jag sydde faktiskt om en lång rutig skjorta till en kjol, mycket stolt ;) Trevligt var det i Norrbo också, Leonora och Tommy bakade semlor, och de blev väldigt goda :D

I Norrbo sydde jag också upp axelbanden på mitt neonrosa linne, skönt att äntligen ha det gjort. Dessutom trimmade jag Myran :)

När vi åkte hem sen eftermiddag så hade jag bestämt med Pajas ägare Patrik att han skulle komma och lämna Pajas så att jag kunde trimma även honom under kvällen. Han skötte sig suveränt bra och det ar en fröjd att klippa honom! Efteråt tränade vi en sväng också, han var duktig! :)

När Pajas åkt hem så tränade jag taget, både hand, targetstick och tasstarget, med Valdo och Divino inför freestylekursen imorgon. Set ör andra träffen och jag har tänkt att de ska få lära sig lite om targetträning och även prova på detta! Hoppas att det blir roligt! Både Divino och Valdo var jätteduktiga när jag tränade med dem :D Roligt!!!

Imorgon kväll blir det kanske agilityträning i Pärlby. Vet inte riktigt om jag ska följa med eller om jag ska göra klart mitt SO arbete som egentligen skulle in i fredags, men vi fick lite extra tid på oss. Det är en stor och svår uppgift och jag har varit superstressad den här vekcan :O Jobbigt! Tänkte därför att det kunde vara skönt att ha den klar och inlämnad veckan som kommer. Så att jag kan koncentrera mig ordentligt på Svenskaveckan som kommer.

Godnatt alla, puss o kram

Avsluta denna fantastiska dag får min älskade och saknade hund Rio göra! Just för att han var så fantastisk! Kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta!




Ursäkta röran...

Jag ber om ursäkt för att bloggen för tillfället ser...rent ut sagt för j*vlig ut! Men den håller på att fixas, och kanske till helgen eller nästa vecka då jag förhoppningsvis har mindre plugg ska bloggen bli vacker! :D Har fixat en header som blev...sådär. Hade tänkt att fixa en ny header till bloggen samt att skriva en liten beskrivning om mig själv som också ska läggas in på bloggen. En annan bakrundsfärg önskas samt snyggare typsnitt på mina inlägg och snyggare färger överlag. Så det ska fixas någon dag och jag vet ganska bra hur jag vill ha det så det ska nog inte ta så lång tid :)

vad ska man skriva som rubrik???

Det är alltid lika svårt att komma på en rubrik, men dagens blev ju bra i allafall :P Denna veckan har vi SO i skolan, jobbigt och stressigt med VG/MVG uppgiften som ska vara klar på fredag :(

Men jag har kommit på att jag ska tänka positivt nu, så SLUTA UPP ERIKA! :O

Har tränat med golden retrievern Pajas för första gången nu innan utställningen i Strömsholm. Ska dessutom trimma honom i helgen någon gång :) Roligt och bra erfarenhet! Man blir bättre och bättre för varje gång! :D

Jag har ju så mycket positiva saker när jag tänker efter, så varför ska jag vara så negativ hela tiden?! :S Men nu är jag ju inte det längre, duktigt av mig :)

En underbar hund har jag som börjar bli riktigt riktigt bra på agility- TIO HETER HAN! Dessutom visade Divino på agilityträningen i söndags att han var värd att vara i högsta klassen- klass III! Vilken hund han var...ÄR! HAN ÄR EN UNDERBAR HUND HAN OCKSÅ!

Dessutom gick första träffen på min freestylekurs toppen :)

Puss och kram från en POSITIV ERIKA!


Judith och jag, så kallade PiFF och PuFF!  Så glad att jag har dig gumman! :)

Spark, helg och god mat

Nu har två skoldagar gått, väldigt skönt med en sån här mjukstart måste jag säga ;) Nu är det äntligen helg iallafall! Jag följde med Judith hem från skolan en sväng, sen blev jag hemskjutsad när de skulle bort nu ikväll :P

Innan Let's dance och maten åkte jag spark med alla hundarna, fast en i taget såklart :D Det var roligt, för dem var så duktiga! :)

När jag kom hem hade mamma lagat potatisgratäng med fläskfilégryta och svampsås, mumsimums :)

Nu ska jag sova om ett tag, för imorgon blir det ut och gå klockan 10 i Smedjebacken :)

Godnatt, puss och kram

Rios tass :)


Promenad

Det mest seriösa och ansträngande jag gjort idag är att gå en ganska kort promenad, haha :P Det har varit kallt och jag har haft ganska tråkigt! Mycket te har det blivit med mamma och just det, jag har ju planerat klart hela freestylekursen som börjar på söndag! Nu har jag bara en freestylefilm med olika program kvar att beställa, det ska jag göra imorgon. Nu ska jag snart gå och lägga mig, måste komma in i rutinerna nu...

Godnatt, Puss o kram

                                          Jag och Divino :) På SM!


Kallt, Judith och Junior VM i hockey

Idag när jag vaknade var det -22 grader och jag var så sjukt trött. Matade och rastade hundarna, jag kan säga att det blev korta rundor ute då hundarna tycker det är för kallt, de haltar och tycker bara att det är jobbigt. Då är det bara att se till att aktivera dem med saker inomhus istället, för aktivering behöver de oavsett väder.

Tränade Apporteringsmomentet som finns i lydnaden med både divino och Tio, och dessutom så aktiverade jag Tio med olika små kluringar ;) Sånt behöver verkligen han!

Judith kom vid 14.00 ungefär och då kollade vi på Tv och drack te mest hela dagen och eftermiddagen och kvällen! Vi tittade på gamla inspelade avsnitt av Livet enligt Rosa. Mycket roligt faktiskt :D

Nu på kvällen har jag bara pratat i telefon med Modig...eller, det är ju inte så bara. Men jag har tagit det lugnt annars, åt god sallad till kvällsmat och sedan har jag pratat med henne vilket var mycket trevligt :)

Nu ska jag snart gå upp på mitt rum och läsa lite, skönt faktískt. Mamma, Fredrik och Gustaf ska sova redan nu, för de ska upp klockan kvart över 1 inatt och titta på Junior VM i ishockey som håller på till 4 på morgonen :P

Godnatt, Puss o kram


Kallt ute

Idag har det varit som mest -22 grader :O Just nu är det runt -20...väldigt kallt. Har tränat med Divino och Tio idag, sen har jag inte gjort så mycket mer faktiskt. Sov ganska länge imorse och sen har dagen bara rullat på med träning och lunch och tv nu ikväll. :)


Nu har två dagar av MyDog gått också och jag måste säga att jag väldigt gärna skulle varit där istället för att sitta hemma och ha tråkigt...men sånt är livet. Vi har ju en bra bit att åka till Göteborg också... :P

Nu ska jag sova!

Puss o kram

Snö

...äntligen! Nu har vi under natten fått minst 1 dm snö :D Hundarna är glada, jag är glad och det är jullov! Kan det bli bättre? Dessutom är planeringen av min grundkurs i freestyle nästan klar! JIPPIE!

Nu ska jag gå ut en sväng och träna med Tio :) Satsar stenhårt nu, nytt år och nya tävlingar!

Förresten kanske jag ska berätta lite om mina nyårslöften:

  • Ta 1 NKL med Tio på jaktprov
  • Satsa på agility med Tio
  • Att bli SM-kvalad i junior handling och för övrigt tävla så mycket som möjligt under året
  • Agilityklass III med Divino
  • Komma in på Forshaga hundgymnasie
  • Inte äta alltför onyttigt ;)
  • Träna min rygg bra
  • Spara-ej slösa

Såhär ser det ut och känns faktiskt mycket bra! Nu ska jag ut och träna.



Puss o kram

God morgon...

...eller kan man säga det när klockan snart är halv 2? :P Jag säger det i allafall för jag åt nyss frukost! Kvällen igår var lyckad och nu ska jag ut och gå en sväng med vovvarna :)

Skriver mer sen!

Puss o kram

Tunisien

Ni kommer verkligen inte tro att det är sant alltså, och med tanke på att det är nyårsafton måste jag skriva detta som BEVIS! Bevis på att mamma lovat mig att åka till Tunisien! :D

Vi kom in på att resa när vi hade främmande av ett par kompisar till mamma och Fredrik. De skulle nämligen till Tunisien i sommar. Jag ville åka med. Då säger mamma:

Mamma: "Inte Tunisien i sommar, vi tar det 2010"
Jag: Va?
Mamma: Vi tar Tunisien 2010, vi kan inte åka direkt till sommaren.
Jag: Så nu har du alltså lovat detta?
Mamma: Ja!

Så jag har alltså blivit lovad att få åka till Tunisien år 2010, och det ser jag SÅ fram emot! :D


RSS 2.0