Sommaren13 - den bästa och absolut värsta, i hela mitt liv

Våren kom snabbt, det blev varmt. Vi hade så många fina soldagar. Lycka i hela kroppen. Redan i maj kunde jag lämna Skara för att åka hem till Dalarna, det var dags för praktik innan sommarlovet skulle sätta igång.

Jag fick genom mormor kontakt med Frida, en härlig hästtjej utanför Malingsbo. Där inledde jag våren som blev sommar, med praktik. Av en slump letade Frida efter en till fyrbent kompis.

Min bästa kompis

Godis

. Jag gick ned 5 kg, minskade 12 cm i midjan och sänkte min vilopuls med 11 slag/minut – allt på EN MÅNAD. Jag lärde mig äta rätt och gott, och fick lära mig hur det känns att vara ännu lättare, piggare och gladare, när man mår bra inuti. Jag känner mig dessutom mer nöjd med min kropp just nu, och jag tränar givetvis mycket fortfarande och håller kosten någorlunda, även om det slinker ned en fet bulle eller lite choklad ibland.

Men, då började mina två veckors semester. Dags att ta ifatt allt jag inte hunnit under sommaren. Jag reste till Karlstad och träffade fina Lollo, reste till Västerås och träffade fina Josefine, och sen till Karlstad igen för att träffa Lollo, David, Andreas, Oscar och massor med

Den här sommaren har varit så otroligt mörk och tung, jobbig. Jag vet inte om jag någonsin gråtit så mycket, men samtidigt vet jag inte om jag någonsin skrattat så mycket heller. Jag har lärt mig att leva i nuet, att ta vara på de lilla. Det är jag som styr över

Avslutningsvis, vila i frid Isabelle. Jag älskar och saknar dig.

Denna tragedi, fick mig verkligen att förändras på många sätt. Jag har blivit mer spontan, gör det jag vill göra, och det jag kan och vill göra idag, skjuter jag inte upp till imorgon. Insåg verkligen hur viktiga de runtomkring mig är, och jag försöker att visa dem all uppskattning jag känner. Är så otroligt glad över att jag har mina fina familjer, syskon och vänner. Utan er, ingenting.

I juni startade jag en

  Loka - serve ice cold!

Flera gånger i sommar har jag även hunnit träna väldigt mycket med älskade Pi, och vi har också

<3 3,14

Jag hoppas att du också fick uppleva begravningen. Den var så vacker. Precis som du, vår vän och ängel. Att du kände av den enorma kärlek som spreds i kyrkan. Och saknaden efter dig. Det är som prästen sa, vi behöver dig här. Du är oersättlig. 

Maddox med sin lek-dejt Boo, som är Josefines fina och unga Border Collietjej.

träningsresa

http://www.youtube.com/watch?v=dmXPPrVS-LQ

på Kennel

sommaren med dig, skrattade jag mig till hur många år som helst. 

I Juli, när sommaren var som allra finast, blommorna som allra vackrast, solen som allra varmast. Då händer det som inte får hända. Mina fina vän

Jag och Lego i en SVÅR final på Ungdoms-SM. Vi klarade det, och om jag får säga det själv så gjorde vi det riktigt bra! :-)

mitt liv

, för allt du gett mig. Glädje, ljusa stunder, uppskattning, kärlek och vänskap. Men framförallt alla hysteriska skrattanfall. Jag kommer aldrig att glömma ditt stora leende, vackra vän. 

Tack för allt jag fått uppleva med dig. Alla våra hemligheter, alla goda skratt, alla fina ord. Tack, från djupet av mitt hjärta, för att jag fick vara din vän.  

  Min själsfrände.

En av Fridas vackra hästar

Barnen i familjen ÄLSKAR honom, och det är ömsesidigt. De tränar honom, myser med honom och leker med honom. Godis tröttnar nästan aldrig!

Jag hade en till praktikplats, på ett ställe där jag redan för flera år sedan hade min första praktikperiod, nämligen hos bästa

Jag kommer aldrig någonsin att glömma det sista du sa till mig, älskade vän: 

Med hela mitt hjärta. Tack 

Nytagna foton på vackra Godis - Flatham's Shwåll Å Båll, 2,5 år gammal

  Jag är mer exalterad än Pi över fåren i Hagge

från gymnasiet. Vi umgicks,

Pussas med Zelda

Mamma och Lego debuterade i Elitklass på

vänner

Tack till alla som stöttat mig under hela den här sommaren, lyft mig när det varit tungt och torkat mina tårar när jag har varit ledsen. Jag lovar att göra detsamma för Er. Tack för alla fina stunder, glada skratt, galna fester, underbara tävlingar, och soliga och regniga dagar. Puss.

Jag har

Syster Hanna har varit delaktig i Pis agilityträning. Duktiga tjejen!

Har spenderat en hel del tid med min älskade gos Mickis också. Du är guld! (Hon tog en reklambild på mig för Loka också, haha!)

. Enda stranddagarna för mig i sommar, bland annat. Mycket glass, lite vin och massor med god mat. Tack för dem, hjärtat. I skrivande stund vill jag också tacka dig för de här 3 åren vi spenderat tillsammans. Obeskrivligt många skratt, lärdomar och m y c k e t  k ä r l e k. Du är en av de finaste, jag vet. Vi har tillsammans kommit fram till att spendera våra liv på olika håll, men David kommer alltid ligga mig otroligt varmt om hjärtat.

Det flyttade med lite mellanrum in två

, tar den 19 juli sitt sista andetag, hennes hjärta slår sitt sista slag och hennes liv här hos oss tar slut. Hon är med om en bilolycka, och omkommer. Fina solstrålen, hon blev bara 19 år gammal. En tjej som alltid lyste av glädje, sa uppmuntrande ord och kommentarer, en äkta vän. Isabelle var en person som alltid fick de runtomkring att må bra, och det känns så fruktansvärt orättvist att hon inte längre finns här.

Jag och Helena har varit iväg på ett gäng

. Vilka underbara dagar jag hade hos dig, Monica!

Varit och badat, slappat i solen, tuggat de hårdaste hundbenen och bara varit. Filosoferat. Över livet, träning, relationer. Jag har också träffat min älskade familj så mycket jag hunnit!

jag aldrig kommer glömma,

, hade visat sig inte passa så bra in i min vardag innehållande jaktträning, resor, många olika miljöer, stadsliv och koppel, ja, väldigt många krav helt enkelt. Vilket visade sig inte vara så enkelt för Godis, som inte var den där riktiga träningskamraten med vilja att samarbeta. Han har också otroligt stor egen vilja, som ställde till problem under våra koppelpromenader och träningar – han ville andra saker än vad jag ville. Jag kämpade länge, men insåg sedan att det fanns bättre alternativ både för Godis och för mig. Skulle han inte vara kvar hos mig skulle han få det ännu bättre – och det ställde ganska höga krav. Jag ville att han skulle få bo på landet, kunna vara mycket lös och ha sällskap, samtidigt som han fortfarande skulle få utlopp för sina behov både fysiskt och psykiskt. Här kommer Frida in i bilden, igen. Jag och mormor åkte och hälsade på henne inför min praktik, och hon börjar prata om en till hund (för närvarande hade Frida en äldre Rottweilertik). Frida bor på en stoooooor gård på landet, har mååååååååååånga hektar hagar och ett tjugotal hästar. Hon jobbar liksom hemma med sitt intresse för häst – hur coolt är inte det! Efter lite övervägande hörde jag av mig, sa att jag nog visste en bra hund som skulle passa Frida och hennes familj, och detta väckte intresse. Godis flyttade dit på prov under två veckor, sedan började min praktik på gården, och jag fick chansen att se Godis leva med dem. Så otrolig han är, när det inte ställs så höga krav på honom och när vardagen är mer kravlös, samtidigt som det ställs krav på andra saker, som han faktiskt klarar av! Ja, Godis bor där nu. Sorg i mitt hjärta, men samtidigt såååå mycket glädje. Fridas gård ligger 2 mil från Ludvika, och jag är välkommen till underbara Frida och hennes familj (Godis inkluderad) nästan när jag vill! De är helt underbara, och Godis har ett drömliv nu. Det kan tillochmed hända att ni trots detta får se mig och Godis i utställningsringen i framtiden (för ja, han är snygg!). Tack Frida och Tore, för att ni förvaltar honom så bra. Älskade Candyman.

  Okej då, det regnade lite också. och det var också FANTASTISKT.  

ingenting.

utställningar

Kommer aldrig att glömma när vi åt dubbelnougat i källaren, skrattade hysteriskt när vi åkte bak i en skåpbil, eller när vi sjöng högt till ”Give me Everything” med Pitbll, påväg till jobbet. Ja, minnena är många och jag bär dem alltid med mig. Men tiden, den läker inte såren.

Min otroligt söta syster Hanna  fyllde år!

Kungaskogens Islandshästar

    Två älsklingar, Pi och syster Hilma.

En dag under praktiken hjälpte Godis till att måla..

tatuerat

Det gör så fruktansvärt ont inom mig, att du aldrig fick uppleva alla år du skrattade dig till. Du skrattade dig till en hel evighet, men du fick bara bli 19 år. 

Under hela sommaren har jag haft chansen att jobba på

Sort Guld/Sättertorps Hundpensionat

Ta hand om varandra där ute. Håll varandra nära. Till mina vänner och framförallt till min familj, ni är så otroligt viktiga för mig. All kärlek. 

en del vilket har resulterat i att han har fått två stycken uppflyttningspinnar i agilityklass I. 3,14. <3 Jag startade Lego i Elitklass på Ungdoms-SM, och vi kammade hem 87 poäng (faktiskt ganska höga poäng, om jag får säga det själv). Riktigt bra! Mamma och Lego tog två 1:or i Öppenklass på jaktprov två dagar I RAD och han är numer i Elitklass!!! Tävlingssommaren avslutades dessutom med att jag och Pi VANN i Gagnef-Floda!

Jag och Isabelle längtade till framtiden, till tiden då vi skulle kunna ses mer, studierna var färdiga och vi skulle kunna göra allt det där galna vi pratat om. Den tiden kommer jag nu aldrig att få uppleva. 

 Godis är väldigt hjälpsam i stallet, fniss!

Fittnessfighten

Vi är många som lever för dig nu. Till sista andetaget ska vi njuta av livet på samma sätt som du alltid gjorde. Till sista andetaget ska jag göra mitt allra, allra yttersta för att fortsätta sprida glädje, på det sätt som du lärt mig. Till mitt sista andetag, ska jag leva även för dig. Förebild, vän, solsråle. 

Monica Olofsson

Finalekipagen på Ungdoms-SM

https://www.facebook.com/erika.lindkvist.5/media_set?set=a.10151600120044353.1073741827.759604352&type=3

Jag och Bettan har tränat MYCKET agility - och vi har blivit väldigt duktiga också, det har synts på tävlingarna. :-)

också. Vid ett tillfälle hade vi med båda mina favoriter, Zelda - Almanza Strike Of Luck och Diezel - Sort Guld Dow Jones. Som bäst blev Zelda Bästa tik - 4, placerad bakom två champions och steget bakom CERTet. Vi har haft riktigt roligt, många skratt och trevliga stunder. Dessutom har jag lärt Helena att äta kvarg med hallon, haha!

Sommaren har också innehållit många dagar då jag och hundarna bara gjort

Den 15 december åker jag till Västerås - för då ska dessa snyggingar se på Håkan Hellstrom, mannen, myten legenden. 

  Dålig bild, och ändå den bästa vi fick till. Bästa sheltisarna!

in en betydande text på armen, i slutet av sommaren. ”Vart du vill, så fort du kan” står det. Känns lite som ett bra motto, och det är en text av fantastiske Håkan. Längre ned på armen har jag också tatuerat in: π som är för älskade lille Pi.

valpar 

Praktiken var helt underbar, på

Fler foton från min underbara, hemska, ledsamma, mörka och fantastiska sommar finns i mitt album på Facebook:

Isabelle

Falu Djursjukhus

festade

och hade hur kul som helst i Karlstad. I Västerås fick jag också träffa några nya trevliga bekantskaper, jag och Josefine åkte på äventyr inkluderat Strömsholms slott, promenader med hundarna och jättetrevlig lunch på ett urmysigt café utanför Strömsholm. På kvällen och ända in på natten och morgonen var det galet och jag fick uppleva Västerås uteliv. 

'   Kärlek!

  Måste vara världens mysigaste Lego

Ute i jaktskogarna, på agilityplanerna och i utställningsringarna har jag under sommaren hunnit träffa många fantastiska människor. Jag är så glad att ni finns runtom mig, och att det är så många glada och trevliga personer som delar mitt intresse. Och tänk - än är säsongen inte slut!

David

, med 83 poäng! Duktiga ni!!!

. Frida lärde mig massor, och jag gick till och med inne i hagen bland hästarna när de SPRANG! Modig tjej är jag! Tack Frida, du lärde mig för livet.

Att springa med när Frida kör fyrhjuling är skitkul!

Isabelle

Jag hoppas att du mår bra nu. Farväl, vila i frid, rest in peace. Vi ses snart, vänta på oss alla där uppe.

  Min snygga och vältränade bror, som nu har börjat gymnasiet. Hej vad tiden går.. Han är dessutom både längre och mer vältränad än mig nu för tiden.. 

Isabelle, som jag sa några dagar innan du försvann ifrån oss, ”du är en vän genom hela livet”. Det är med stor sorg i hjärtat jag inser, att det inte blev genom hela livet.

tävlat

Vackra Diezel och Zelda

, där jag stormtrivts och gärna kommer tillbaka i framtiden. Jag har träffat några riktiga guldkorn samtidigt som jag lärt mig massor av trevliga och kunniga personer där! Kändes trots längtan efter semester väldigt vemodigt att sluta där i mitten av augusti.

Flatmästerskapet

och det jag kan och vill göra nu, ska jag göra nu. Och med det sagt, så hoppas jag att alla ni som läser detta, har haft en mer harmonisk sommar än mig. Men jag har lärt mig så mycket.

på Odlarvägen i Ludvika, också. En Shetland Sheepdog - Vix, och en Labrador Retriever (av smal-modell) - Maddox. Sheltien är Fredriks framtida agilitystjärna, och Labradoren är mammas framtida jaktkompis. Jag skulle kunna stjäla båda dessa hundar - vilka jäkla individer! Lycka till, mamma och Fredrik! Är säker på att dessa individer är resultat av riktigt bra avelsarbete!

Hade också några otroligt fina dagar i Lidköping, med

Den 2 augusti var jag, Isabelles familj, och många andra av hennes nära och kära, på begravning i Grangärde kyrka. En dag jag hoppades jag aldrig skulle behöva uppleva, man ska inte behöva säga farväl till en person som bara är 19 år gammal. Livet har bara börjat då. Det var en otroligt vacker och personlig begravning.

Vart du vill, så  f o r t  du kan.


RSS 2.0