Man måste dö några gånger , innan man kan leva

Titeln på mitt blogginlägg är titeln på en av Håkan Hellströms låtar från nyaste albumet. Igår kväll var det en livekonsert med honom på TV, från Cirkus i Stockholm. Jag dog nästa lite ett tag, han är så himla härlig och bra! Jag blev glad. Sen får ni andra säga vad ni vill. :)

Idag har våran klass (de som läser småföretagande A) anordnat en agilitytävling, Doggy Professional Agility Cup. Det var en deltävling, av flera. Valdo gjorde två fina lopp, han är duktig den killen. Efter tävlingen åt Fredrik, jag och David mat. Jag är stolt över vad han och jag lyckats med, under den korta tiden i Forshaga. Och jag är ganska säker på, att han fått med sig många bra erfarenheter och lärdomar från att ha varit här med mig. Anledningen till att jag säger: har varit, är för att Fredrik (som var domare idag) har tagit med honom hem nu. Jag känner mig lite ensam, det är otroligt tomt! Jag hatar att vara utan hund, jag hatar det. Men anledningen till att han åkte hem redan nu, var att jag ska åka tåg direkt till Arboga, innan Flatklubbens Club Show på torsdag. Jag åker alltså på onsdag.

Tack Fredrik, för roliga banor idag. Tack också, för att jag har fått ha Valdo här hos mig. Jag har också lärt mig mycket, inte bara Valdo!

Godis var med idag, och att få träffa honom, för att sedan bli av med honom och med Valdo, det kändes ännu surare. Han är så otroligt söt och mild den hunden, jag älskar honom! En rolig sak, är att jag har fått en godkänt dispensansökan. Godis kommer flytta hit efter sommaren! YES. YESYESYES. Äntligen lite medvind. Jag är otroligt lycklig. Candy Candy. Hjärta honom.

I eftermiddag/ikväll har jag först sovit någon timme. Var otroligt trött efter tävlingen! Sen har jag pluggat lite engelska, kan nästan alla ord inför provet på tisdag! Skönt! Nu ska jag sova. Ska bli otroligt skönt att krypa ner i nytvättade sängkläder. Har tvättat alla mina smutsiga kläder och städat lägenheten. Och så kan jag nästan glosorna. Livet är bra just nu. Man ska fokusera på det som är bra. :) Det tycker jag är viktigt! Även fast det inte alltid går. Så är det bara.

Jag har förresten fått reda på lite betyg som ska sättas nu till sommaren:
Biologi A: MVG
Naturkunskap A: MVG
Hundens Mentalitet: MVG
Arbetsmiljö och säkerhet: MVG

Det känns bra!

Puss och Godnatt


Foto: Malin Andersson. Min godisbit!


Det gäller att lära sig att leva, med smärtan

Det gör så fruktansvärt ont i mig, dessa dagar. Samtidigt är jag fruktansvärt lycklig.

Det gäller att inte glömma, trots all smärta, sorg och jobbiga händelser, allt bra man har i sitt liv. Allt det fina, som finns och som man får dela sitt liv tillsammans med. Det finns alltid saker att vara glad över. Trots att det känns som att man har sjunkit till det djupaste. Om man vill ta sig upp, går det. Men desto djupare man gräver ner sig, desto svårare är det att ta sig upp. Man ska, trots att livet känns ofattbart sorgligt, alltid ha i åtanke, allt de som är bra i ens liv.

Jag skulle göra vad som helst, för att få dig tillbaka. Att ha dig vid min sida. Jag behöver dig, det gör jag. Men nu är det såhär verkligeheten ser ut. Jag ska fortsätta mitt liv utan dig. Det måste jag. Oavsett hur jobbigt och tungt det känns. Och resterande dagar av mitt liv, kommer jag att leva, utan dina andetag och utan dig vid min sida. Det är fruktansvärt men sant. Det gäller att inse hur verkligheten ser ut. Och sedan lära sig, att leva med den.


Och jag tänker, vart är du ikväll.


River en vacker dröm.

Tre ord. Jag älskar dig.


Kärlek

Det här är k ä r l e k ! :)


Foto: Malin Andersson

Lydnadsträning, promenader och storstädning

Idag vaknade jag halv elva, sen dess har jag ätit en snabb frukost och sen bara städat. I tre timmar har jag städat, men nu är jag äntligen klar. Det är så fint och fräscht, superskönt!

Resterande del av dagen ska jag träna, duscha och göra mig lite fräsch och sen kommer förhoppningsvis David! Lycka! :) Innan det blir det äta lunch och ta det lugnt framför tv:n, efter att jag tränat.

Igår var en  riktigt trevlig dag. Var ute och gick med Josefine och hundarna. Vi gick motionsspåret i SISU, för första gången gick vi milen. Så när jag kom hem var både jag och Valdo trötta, efter ungefär 13 kilometers promenad. På kvällen tränade vi lydnad, har börjat träna med apportbocken med Valdo. Familjen lär bli förvånad när de får se honom sen.. Han är superintresserad av apporten, och tycker att den är bland det bästa som finns! Det gick dessutom väldigt bra på träningen. Tränade att han skulle gripa apporten korrekt, utan tugg. Duktig vovve! :)

Efter det så tittade jag, Jennifer och Josefine på Talang och sen blev det en bra Wallanderfilm.

Jag sov väldigt gott inatt, efter gårdagens roliga och fullspäckade dag!


Jag och Godis. Bästa godisbiten! Det fina fotot: Malin Andersson (Tack mamma<3)

Det där med lycka

Idag har jag varit i skolan. Slutade vid lunch, fick plugga en biologiuppgift hemma efter lunch. En inlämningsuppgift. Den har jag gjort klart! Jag har också gjort klart en hemtenta i Småföretagande A. Även en inlämningsuppgifterna vi hade i Matte B. Och jag har lämnat in mitt Engelskaarbete. Jag är duktig! Ikväll kan jag sova gott. För jag har också tränat med Valdo, och varit ute och gått långpromenad. Superskönt!

Jag tränade bakombyten, slalomingångar, A-hinder och högerslalom. :) Har funderat på det där med externbelöning och belöningsplacering, men allt för att undvika frustration (vilket är viktigt med Valdo, för att han ska behålla fokus och koncentration). Jag vill kunna ha en belöning, i slutet av slalom, när jag tränar högerslalom. Men inte en leksak som varvar upp honom, och inte en skål med godis som riskerar felbelöning eller frustration när någon rycker bort skålen. Jag vill ha en belöning som Valdo tycker är värd att jobba emot, men jag vill att han ska behöva min hjälp för att få tag i den. Jag provade att lägga fram min jacka, och när han lärde sig att jobba mot den, och hade gjort rätt, sprang han fram, fick lägga sig, och jag tog fram en godis ur fickan och gav till honom. Det fungerade kanonbra!

Jag fyller dagarna, för att slippa tänka så mycket. Det är jobbiga dagar just nu. Men imorgon är jag ledig. Då ska jag träna Valdo, mig själv och plugga inför idrottsprovet på måndag. Jag ska avsluta inlägget med en bild på mig och divino som gör mig genuint glad. Lycklig. Jag ska tänka på allt roligt vi hade, och allt som han var - för det gjorde (och gör) mig lycklig! Jag saknar han så mycket. Men ikväll när jag somnar, ska jag ha den här bilden i huvudet, tillsammans med massa positiva tankar om allt han lärt mig och allt vi hade. Det är minnen för livet. Ingen kan någonsin ta ifrån mig det.

Jag och Divino. Ett oersättligt team. Jag älskar dig, min luddiga vän. Jag försöker så gott jag kan, föra viodare allt du lärt mig, på kommande individer och hundkompisar. Jag lever för dig nu, jag lever för oss båda.


Den här bilden, gör mig glad. Han är finast i hela världen, och Divino och jag är ett team. Jag kommer föralltid att hjärta dig!

The best of the best

Det är bara dig jag behöver just nu. Jag tänker på dig hela tiden. Tårarna bara rinner. Jag hade aldrig någonsin kunnat ana, att det skulle bli såhär jobbigt. Jag har så många gånger, varit rädd att förlora dig. Tänkt, att ett liv inte kommer fungera utan dig. Just nu verkar det som att det är så. Utan dig, är jag ingenting.

Jag mår inte bra nu. Det är inte roligt nu. Det är jobbigt.

Jag saknar dig. Vila i Frid min älskade vän. Vi är många, som saknar dig. Du fattas oss.

Föralltid i våra hjärtan. Den gudomlige, Divino.

Sort Guld It Aint Necessarily. The best of the best.Jag skulle offra allt, för att få stryka mina händer genom din päls igen. Och för att få möta din vackra blick, en gång till. Jag saknar allt du är. Min bästa vän. Du är så värdefull. Jag älskar dig. Vi alla kommer föralltid att minnas dig.

min stjärna, min skatt, mitt hjärta


Bästa vänner. Du är så värdefull.
Efter dubbla klass II vinsterna i Mora för något år sen.

Det gör så ont i mig. Varför just du. Älskade Divino. Jag hoppas att du har det bäst nu, som du förtjänar. Saknar dig så fruktansvärt mycket. Jag älskar dig.

Fler bilder från hundutställningen i Ulriksdal. Fina hundar.


En fin Chessex tik
Fairway


Mallis

Fler bilder kommer imorgon. Godnatt!

Bästa mamma och bilder från hundutställningen

Det har varit en händelserik och fullspäckad helg, men framförallt - en rolig! Jag åkte hem i fredags med tåget. Det första bra som hände var att kag fick massor med plugg gjort på tåget. Underbart! När jag kom hem fick jag träffa min underbara familj, som var så saknad och jag fick också träffa alla underbara hundarna som var otroligt saknade. Vi åt god mat och umgicks, innan jag och mamma satte igång med att packa inför lördagens utställning. Vi var ju till Ulriksdags slott, Eukanuba Dog Show. Mer om utställningen snart. Vi hade iallafall en otroligt trevlig dag!

På söndagen blev jag tillbaka skjutsad till Forshaga av mamma, tillsammans med Valdo och en soffa. För Valdo är här med mig igen nu! Han får det tills sommaren, tavk så otroligt mycket Fredrik. Jag känner mig inte lika ensam nu. Mamma har fixat en soffa hit. Hon är så himla gullig. Och så hyrde hon släpvagn och skjutsade hit den och hjälpte mig med den in i lägenheten. Ställer alltid upp, jajjemen. Mer än vad jag någonsin skulle begära..

Just nu sitter jag i min nya, blåa soffa och fixar med att maila bilder från utställningen och tänkte också lägga in här i bloggen. Alla de superfina fotona är tagna av mamma, Malin Andersson.

Vi hade en otrolgit trevlig dag. Upp klockan fyra, för att vara och hämta upp Annika och Primo klockan fem. Efter ett kaffestopp på McDonalds i Västerås (och en hel del sömn från min sida, dåligt resesällskap, tur att du hade Annika mamma) så var vi framme. Vilket fint utställningsområde! Vi satte upp tält och bur och så var vi äntligen på plats. Trimmade lite på Godis och bytte om, sen var det dags, in i Valpklass I. Visade Godis och även Primo i kvalitén. Godis fick fin kritik, men har lite överbett för tillfället, då överkäken har växt fortare än underkäken. På grund av detta, ingen topp placering men trolgti fin kritik. Primo fick också toppenfin kritik!

Jag fick också visa en toppenfin leverfärgad hane, Lopplådans Rumlande Rummy. Jag visade honom till Excellent i Unghundsklass och han kom 2:a i konkurrensen med CK. I bästa hena oplacerad, men oj vad söt han var. :)

Jag hade också turen att få visa en jättefin tik i bästa tik, Chessex All U Nees Is Love. Hon var strålande härlig och vilket driv i steget! Det gällde att hänga med, exakt vad jag gillar! Superfin!

Här kommer bilder, som min underbara mamma tagit. Vilket lyx att ha en glad mamma med sig som dessutom tar så fina foton. :)


Min egna läckerbit, Godisen!


Godis in action


Jag hjärtar min Godisbit!


Kontakt - attityd - samarbete , bästa Godis!


Lopplådans Rumlande Rummy, "Rasti"


Fart och fläkt


Samarbete


Chessex All U Need Is Love, "Fairway"


Strålande rörelser


Glad flat!

Tack mamma för alla underbara bilder! Saknar min familj i Ludvika otroligt mycket faktiskt. :( Plus att David är i Norge en hel vecka!

Godnatt!


Tystnad och en trevlig helg

Det känns att man är utan hund. Så många gånger per dag, i princip hela tiden. Utan Divino. Idag skulle jag och några tjejkompisar vara med på en intervju, hade itne tänkt på att det kunde vara med hundarna men så var det. Och jag har ingen hund här. Känns både tråkigt och tomt. Ledsamt.

I helgen ska jag på hundutställning, det ska bli toppenroligt! Eukanuba Dog Show, en SSRK utställning. För första gången ska jag visa Godis. Superroligt, han är världens raraste!


Soliga och härliga dagar

I helgen har det varit så otroligt fint väder! Jag har tillbringat mycket tid ute i solen. Helt underbart! Vi var lediga fredag, dagen efter vi kom hem från Kolmården. Sen var vi lediga idag också, måndag alltså. Fyra dagars ledighet var inte helt fel, särskilt inte i det soliga vädret.

Då jag inte har någon hund här, har det varit lugna dagar. Som sagt så har jag spenderat tid ute i solen. Jag har gymmat och umgåtts en hel del med mina vänner. David kom igår, så han har jag också umgåtts med. På tal om David, så tog ju mamma lite fina bilder förra lördagen. Här är ett litet kollage av två bilder, de enda jag sett faktiskt. :)


Tack mamma!

Blir så glad när jag får samtal också, från mamma, att det går så bra med Lego och träningen. Är otorligt imponerad över den hunden. Han kan det många flattar har väldigt svårt för: konsten att slappna av. Jag har aldrig hört honom göra ifrån sig ljud vid apporteringsträning eller stressa upp sig. Han är otroligt mogen och duktig!

Nu ska jag lägga mig, och ta det lugnt. Lite tv och sen blir det godnatt!


Kärlek och saknad

Nobody said it was easy.
No one ever said, it would be so hard.
Oh, take me back to the start.Bädden står tom nu för tiden. Och det gör så himla ont i mig. När jag går och lägger mig, lägger jag varje kväll ner en kudde på golvet, där du alltid brukade ligga och sova. Som jag alltid gjorde till dig. Jag kunde enbart sträcka ner handen och stryka på dig, inna jag somnade. När jag vaknade, låg du antingen bredvid mig eller i fotändan på sängen. Eller där du somnade. Och jag kunde än en gång stryka på dig. Det gör så fruktansvärt ont, att inte kunna göra det längre.

Det är jobbigt nu. Och det går inge bra. Vet inte riktigt hur jag ska göra, för att det ska bli bättre.

Fina ord av Robin Padam

Igår, när jag läste min mail hade jag fått ett mail som var lite mer speciellt, än de andra. Det var från Robin Padam. Tyckte det kändes otroligt lustigt att jag hade fått från honom, just igår, då jag faktiskt hade tänkt på honom under dagen. För på bussen, hem från Kolmården lyssnade jag på hans låtar i mitt headset, och undrade just hur det hade gått för honom i Idol.

Robin är en otroligt duktig musiker. Han är en gammal vän till mig, vi gick i samma klass under högstadiet. En underbar klass!

I mailet berättade han att han läst allt fint jag skrvit om divino, och att han var ledsen för min skull. Han avslutade med Vila i Frid.

Robin ville dedicera en låt åt oss. Den var till oss båda, till mig och Divino. Tack Robin! Det betyder otroligt mycket för mig. Mer än du någonsin kan ana! Det tåras i mina ögon, över hur fina vänner man kan ha. Jag tycker så otroligt mycket om Er alla! Vet inte, vad jag skulle göra utan Er.

Låten han tilägnade oss, var Fix You, med Coldplay. En cover. Du hittar den här. Tycker att alla ska gå in och lyssna. Han är otroligt duktig.


Foto: http://soundcloud.com/robinpadam/tracks

Tack än en gång.

Att sluta tänka

Nu är jag hemma från Kolmården. Kom precis hem. Har varit underbara dagar. Imorgon har jag tvätttid, och ikväll ska jag rensa iordning tvätten och fixa det. Sen ska jag packa upp. Sen skriva klart ett reportage, innan det blir sängen och en film, sen sova.

Vi har klappat vargar och tittat på underbara delfiner. Jag är otroligt imponerad, över alla olika signaler de tar in och sättet de tränas på. Så fantastiskt positivt!

När jag hör mina vänner berätta hur mycket de saknar sina hundar, får jag en klump i halsen av gråt. Känns på något sätt, som att jag inte har någon hund att sakna. Jag vet att när vi skulle komma tillbaka till Forshaga, så väntade ingen hund på mig i lägenheten. Jag känner mig ensam. Hatar att det gör så fruktansvärt ont i mig, och att jag tänker så. Men jag kan inte rå för det. Anledningen är att jag saknar honom så mycket, hela tiden. Jag har varit utan honom över en månad nu. Det känns som att jag kände hans blöta nos mot min kind igår, samtidigt som det känns som att jag har varit utan honom så himla länge.


En bild från Mora, för några år sedan. Klass II tävling, och jag och Divino vann båda largeklasserna.

Min stjärna.

utan dina andetag. divino, kom tillbaka.

vad vore jag ?
utan dina andetag.

Ingenting , känns det som. Tom.Imorgon ska vi till kolmården med klassen. Ingår i kursen biologi A Bussen går från skolan 04.45 så klockan är ställd på 03.45. Segt! Men roligt att åka iväg! Vi ska få träffa vargar! Och kolla på delfiner. Det tycker jag ska bli roligt. :)

Nu ska jag packa klart det sista. Sen ska jag sova. Det är läge för det. För längesen. Om fem timmar ska jag upp. Hurra!


Avkörning, forshaga, plåtning och känslor

Det har hänt mycket sen jag bloggade. Då var det onsdag kväll. Nu är det måndag kväll. Alldeles för sent. Men det är en lite ledsen kväll ikväll. Måste få vara det ibland, det är i alla fall okej när det är så många lyckliga dagar emellan. Och jag är lycklig, och har så otroligt mycket att vara glad över. Men däremellan måste man få släppa ut sina känslor lite.

I torsdags var en riktig fixar dag. Jag tvättade, trimmade både Godis och Lego inför Flatshowen som mamma och Annika skulle på i söndags. Och så packade jag lite. Tränade. Ja massa roliga saker ni vet.

På fredagen kom Josefine. Innan hon kom var jag, mamma och Karin ute i skogen på ett apporteringspass. Vilka duktiga hundar ni har, jag är så imponerad! Ser fram emot att se er i öppenklass till hösten, kommer att stötta er så gott jag kan! Vi tränade svåra markeringar och minnesdirigeringar. Jag är med så att Godis får vara passiv, vilket är superbra för honom. Sen vill jag kunna hjälpa till med goda råd, kast och att lägga ut apporter o.s.v. Det är himla roligt! Har blivit taggad på apporteringen igen, vilka duktiga hundar! Godis fick göra sin första mini-markering. Han är inte bara snygg, han är smart också! Vilken härlig individ han är, både inuti och att se på. Söt som..Godis! Han gjorde det väldigt bra och låg till och med i och letade och levererade sedan in apporten. Duktig Godisbit, jajjemen!

På kvällen kom Josefine. Vi åkte till moster för att äta varma mackor och jag skulle övningsköra med Peppo. Det visade sig sluta oväntat, i alla fall om man frågar mig..haha! ;) Bilen innehållande mig, Peppo och Josefine hamnade med de två vänstra hjulen ute i skogens mjuka dike, och vi fick ringa efter en fyrhjulsdriven bil som fick dra upp oss... Det blev många skratt, lite panik och en kissande i skogen, även lite rädsla för vargar.

På lördagen åkte vi tillbaka till Forshaga, mamma och Fredrik skjutsade mig och Josefine. Godis följde med och fick träffa David, det var roligt att han äntligen fick se min lilla sötsak. Nu är ju både David och Godis sötsaker i och för sig, men jag syftade på Godis denna gången. :) Mamma bjöd på lasagne och sen så fotade hon mig och Josefine med hundar, och mig och David. Hoppas att det blev bra, tack Mami!

Igår var en lugn dag, med lite plugg, och massa filmmys. Finns inte så mycket mer att säga om den dagen. På kvällen kollade jag, David och josefine på Män som hatar kvinnor, filmen alltså. Den är lite äcklig, och hemsk. Därför somnade jag i slutet. Så slapp jag se!

Idag har jag haft praktiska prov i djursjukvård, pluggat biologi med Lollo inför provet om Evolutionen imorgon och skaffat mig en tvättid till på fredag. En helt okej dag.

Imorgon ska jag försöka fixa praktik, med Lollois. Sen ska jag klara det här provet. Sen blir det packa inför Kolmården. På onsdag klockan 04.45 så åker jag med klassen till Kolmården och ska träffa vargar. Kommer hem på torsdag kväll. Blir nog en rolig resa!

För dig Lollo. Jag vill dig det bästa, och att du ska må bra. Min vän!

What Are Words - Chris MedinaImorgon står på Schemat att skriva klart ett reportage. Jag har också gjort en minnesvägg för Rio, Divino och Disco. Det gör så ont i mig, det här. Tror aldrig att smärtan kommer försvinna, helt. Det är fem år sen jag förlorade Rio, men det känns som igår, samtidigt som jag varit utan honom alldeles för länge. Det gör fortfarande sååå ont i mig, att han inte finns vid min sida. Samma gäller Disco. Och inte minst Divino. Det är fruktansvärt. Ofattbart. Jag är så sårbar, på något sätt.

"mamma , jag förstår itne hur det någonsin ska kunna bli ett bra hundliv igen , utan divino..."


Kommer en bättre bild sen. Det är så vackert. Att få minnas. På ett fint sätt. Hockeyn i bakgrunden får avdramatisera allt, litegrann.

Pictures of you, pictures of me
Hung upon your wall for the world to see
Pictures of you, pictures of me
Remind us all of what we used to beL Y C K A

I was praying that you and me might end up together.

Godnatt. Alldeles för sent. Och alldeles för blöta ögon. Jag är lycklig, också.

RSS 2.0