Mitt nya nyttiga liv

Hej!

Från och med idag kommer mitt liv att förändras en del. I alla fall ett bra tag framöver (om det går enligt planeringen, men jag är faktiskt riktigt taggad). Det ska vara ett nyttigare liv och ett mer hälsosamt. Det är jag, Judith och Anna som hoppat på denna förtjusande idé! Det nya livet började idag!

Vi bestämde okså att vi ska blogga så många dagar i vecka vi kan, där ska vi skriva hur länge vi sovit på natten, vad vi äter under dagen samt hur och hur länge vi motionerar! Det här klarar vi tjejer!

Här kommer min första dag!

Antal timmar sömn: 8 timmar

Frukost: A-fil med flingor

Mellanmål: Ett grönt äpple

Lunch: Pannbiff med potatis, brunsås och ett glas vatten. En knäckebrödsmacka

Mellanmål: A-fil med flingor, ett äpple och russin. En kopp te

Middag: Ris med svamp och köttgryta. Ett glas vatten

Träning: Cyklat 5 km, sprungit 5 km med Tio

Måste säga att jag är nöjd med min första dag och att jag blivit erbjuden både glass och fika men tackat nej! Keep up the good work , till MIG! :D Hoppas att ni har klarat er lika bra girls ;)

Nu ska jag snart gå och lägga mig!

Godnatt

/Erika

B-prov, Ludvika

Nu är vi hemkomna från helgens jaktprov i Ludvika. Både lördag och söndag har jag varit funktionär och under lördagen startade jag både Divino och Tio i nybörjarklass. Under söndagen då jag inte skulle starta, fick jag ta hand om ett antal hundar (bl a domarens, familjens och en annan funkis hundar). Jag tog hand om elva stycken och 4 av dem skulle ha mat vid lunchtid! Det var mkt att stå i men det var jätteroligt! Jag blev super förtjust i domarens flathane. Han hette Eddie och var supermysig verkligen :D

Jaja, till lördagen och provstart. Divino gick som nummer två. Han gick igenom provet bra, det blev komplicerat vid fältet men han gjorde vad han skulle, dock med mycket stöttning från min sida. Fotgåendet var sisådär och han pep liiite i passiviteten. Annars fungerade han väldigt bra under provet. Det hela slutade på ett 3:e pris. Jag är mycket nöjd med tanke på att det var MIN andra provstart och att Divino inte heller startat speciellt många gånger. Nu vet jag i alla fall vad vi ska ta tag i och rätta till med honom :D

Tio gick in som nummer 4. Han gick igenom provet bra, problem med fältet då han efter att redan ha kommit in med ett antal vilt kom springande ut ur skogen och såg livrädd ut! Efter det hade han väldigt svårt att ta sig ut igen, men jag fick ut honom på djupet en gång till och han fick in ett vilt till. Det var skönt, så att han slapp komma ihåg just att han blev skrämd. Hans markeringsförmåga är mycket god båe på land och vatten, fotgåendet kunde varit bättre. Han var knäpptyst i passiviteten och gjorde en superbra dirigering som var ganska lång! Dolda markeringar är inte något som vi brukar träna särskilt ofta, men han var superduktig! Det slutade även detta med ett 3:e pris. Är supernöjd!!! Detta betyder ju också att Tio från och med nu får starta i jaktklass på utställning :D

Erika

Frövi, getingstick och skolstart

Hej :D

Nu har vi varit på ännu en agilitytävling. Det var en officiell arrangerad av Frövi BK och ddet var klass I-III. Vi åkte dit till fredag kväll och på lördag började tävlingarna. Mitt och Divinos första lopp på lördagen blev debut i hoppklass III. Han gjorde mkt bra ifrån sig, vi diskade oss när vi skulle ta om i slalom, då sprang han in i en tunnel! Men vi var lika nöjda ändå, han lyssnade jättebra på mig. Sen var det dags för agilityklass I. Skulle vi ta våran sista pinne och bli uppflyttadde ? JA!!! Det skulle vi tydligen! Det var en ganska rak bana och Divino var lite seg...(inte konstigt när man tänker tillbaka ad han har arit med om senaste månaden...) men det räckte till pinne oh vi blev uppflyttade till klass II. Under lördagen debuterade Camilla med Neo i agilityklass II och tog uppflyttningspinne, STORT GRATTIS TILL DIG CAMILLA !!!

Lördag kväll dukade vi långbord utanför husvagnarna och haded kräftskiva med lite annat smått och gott ätbart också. (Jag är inte helt förtjust i kräftor  :P )

Söndagen var det dags för hoppklass III igen. Divino rev två hinder (ett av dem var första hindret) och så ramlade han på långhoppet. Annars var det ett ganska bra lopp. Nöjd var jag i alla fall med honom! Agilityklass II loppet blev bara trams. Jag klev över honom när vi skulle starta. Han blev okonsentrerad, tjuvstartade (redan där skulle jag tagit tillaka honom och diskat oss. Men jag fortsatte, glömde bort banan och Divino missade ett kontaktfält... Så kan det gå ibland. Jag har faktiskt aldrig varit så förvirrad på en agilitytävling som jag var då! :D

Dessutom blev jag getingstucken innan lördagens klass III debut. Hur mkt ska man behöva vara med om?! I nacken var det...FY vad ONT det gjorde! Men mamma krossade panodil och hae på. Det ble mkt bättre. Det är ett BRA tips jag har till er, som ni ska ta till er av om ni inte redan visste!

Nu har skolan börjat och jag kan ju inte säga att jag precis såg fram emot det ;D.  Men det är sista året, så det är ara att kämpa och ladda inför gymnasiet! Idag har jag också trimmat Myran när jag kom hem ifrån skolan. Hon blev fin! :)

Flatmästerskapet

Nu har årets Flatmästerskap gått av stapeln. I år var det Flatcoated Retrieverklubben ÖSTRA som var ansvariga och det var ett mycket bra arrangerat mästerskap. Publikvänligt men jaktlikt, som det ska vara. Jag deltog med Divino och Tio i NKL (nybörjarklass). NKL gick på lördagen och Tio var först av dem. Han gick igenom de fem stationerna ganska bra tycker jag, några missar såklart, det var ju långt ifrån perfekt men utifrån Tios kunskaper och hans erfarenhet gjorde han ett toppenjobb! När resultatlistorna kom stod det 65 poäng (av 100 alltså). ´Jag tyckte det lät lite med tanke på Tios arbete på de olika stationerna, men jag tänkte att domarna kanske drog mer än man tänkt sig. Fast det var ju fel. En av Tios rutor (den han gjorde bäst på) hade inte räknats. Så han hade egentligen 83 poäng och då blev det ju plötsligt RIKTIGT bra poäng! :D Jag tror att vi var 2 poäng från en finalplats. Det var superroligt att Tio äntligen fick visa vad han kan!

Sen var det Divinos tur. Han gjorde första rutan, men det var krångel! Andra rutan nollade vi, TYVÄRR! På de tre sista rutorna fick han 20 poäng!!! Vilket fint arbete han gjorde den pärlan! Är så stolt över dem båda!

Imorgon åker jag med familjen till Frövi på agilitytävling hela helgen. Jag ska debutera i hoppklass III med Divino, Spännande! Sen blir det kräftor med alla andra agilityvänner på lördag kväll! Roligt!

Ungdoms-SM

Nu är vi hemkomna från Göteborg! Efter en lång resa i regnigt väder, var det ganska skönt att komma hem trots att dedt var mkt trevligt att vara i Göteborg!

Vi åkte ner till Göteborg på torsdagen och då var redan Olle och hans familj där med sin husvagn. De hade åkt ner på onsdagen. Vi bodde bredvid dom på Lisebergs camping, Kärralund. Efter ganska mkt krångel fick vi husvagnsplatserna brevid varandra.

Torsdag kväll gick vi på Liseberg. Mamma och Margreta var kvar vid husvagnarna och var hundvakt. Det var jätteroligt att gå på Liseberg, jag har bara varit där en gång förut, och sen dess har jag blivit mkt äldre och det har kommit många nya karuseller. Vi åkte så många vi hann utan att varken spy eller må dåligt :D Ganska bra gjort tycker jag! Det blev sent hem och morgonen därpå kändes det väldigt skönt att U-SM:s invigning inte börjae förrän klockan 12 ;)

Fredag vid klockan 11 åkte vi till Göteborgs Hundungdoms klubbstuga för att delta på invigningen. Det var en ganska kort invigning, runt en halvtimme, där de pratade om regler plus att David Lega pratade med alla deltagare. Klockan 13.00 började veterinärbesiktningen oh kloka som vi var ställde vi oss i kö redan en halvtimme innan för att kunna åka hem så fort som möjligt. Det fanns inte speciellt mkt skugga på området och solen stekte. Veterinärbesiktningen gick bra och äntligen kunde vi åka tillbaka till campingen och bada :D

Lördag fick man lov att gå upp väldigt tidigt. Redan klokan 6.00 ringde väckarklockan och jag skulle gå upp, klockan sju skulle vi åka. Vi var på plats i god tid och fick .Vi fick vänta i två timmar innan det var dags för banvandring i agilityklass I. Då skulle jag köra Divino. Jag sa till om att få starta först med honom för att jag skulle iväg på lydnad alldeles efteråt. Vi gick i mål på 5 onödiga  fel och det slutade efter dag 1 på en topp 10 plats om jag minns rätt. Så till lydnadsklass I. Jag och Divino fick fina poäng rakt igenom, ända tills vi kom till momentet som jag själv tycker är mitt och Divinos starkaste. Läggande under gång. Han la sig inte och vi blev nollade!!! Annars hae vi gått in på en andraplacering efter dag 1 om vi hade haft 9 eller 10 poäng som vi oftast brukar ha! Onödigt! Då halkade vi genast ner några placeringar såklart! Men det var ju nya starka tag imorgon och då skulle vi minsann visa vad i kunde ;) Det sista på lördagen var lag agility. Fagersta HU hade både ett small och ett large lag. Jag deltog i large laget som hette Med tryck i baken. :D Vi kom på bronsplats!

Söndagen blev stressig...först var det agility, jag och Divino fickc två rivningar, annars ett mkt bra lopp. Sen sprang vi till junior handlingen där vi om på en tredjeplats efter 2 timmars granskande av domaren...lääänge, men en noggrann bra domare! Sen var det ju dags för mitt och Divinos sista lydnadsprogram. Vi fick 174 poäng oh det slutade med en 4:e placering!!! Agilityn individuellt med Divino slutade med en 8:e plats. Det betyder att Divino placerade sig bra i alla grenar han deltog i! Du är fantastisk Divino!!!

Ikväll är det dags för klass II agilitytävling i agility, i Faersta. Då hoppas jag på att jag och Divino ska få vår sista pinne, dåär vi uppe i klass III! Jag har hopptränat lite med honom idag, det gick jättebra, han var laddad som vanligt!

Nu ska jag göra mig iordning inför ikväll!

RSS 2.0